Subiect "recalcularea grupelor 1 si 2,eu beneficiez??" Deschis de Nicolaie Cornelia la data: 05/10/2017 1:33pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalcularea grupelor 1 si 2,eu beneficiez??
Scris de: Nicolaie Cornelia la data: 05/10/2017 1:33pm
Gen:f
Data nasterii:11.01.1957
Stagiul de cotizare:25 ani si 4 luni si 6 ani de pensie de invaliditate
Alte date:
Intrebare:eu beneficiez de recalcularea grupelor 1 si 2 ?? am lucrat in grupa a 1-a 7 ani si 6 luni si in grupa a 2-a 11 ani si 6 luni.in anul 2006 in luna februarie am iesit la pensie de invaliditate.in anul 2012 septembrie am intrat in pensie de drept.eu beneficiez de recalcularea pensiei cu grupele pe care le am??va rog sa ma lamuriti.acum am pensia de 710 lei.Va multumesc anticipat.
Re: recalcularea grupelor 1 si 2,eu beneficiez??
Scris de: la pensie la data: 05/11/2017 2:36am
Regretam ca nu avem datele necesare unei analize corecte. Pentru aceasta am avea nevoie sa analizam ambele decizii de pensionare ale dv atat cea din anul 2006 cat si cea din anul 2012
De recalcularea pensiei pentru stagiile in grupele de munca I si II beneficiaza numai cei care au iesit la pensie inainte de 01 ianuarie 2011 si au beneficiat de reducerea stagiului complet de cotizare.
Conform legii pensiilor 19/2000 conform careia s-a calculat pensia din anul 2006 cat si a legii pensiilor 263/2010 conform careia s-a calculat pensia din anul 2012 dv aveti stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni.
Noi presupunem ca la pensia de invaliditate din anul 2006 ati primit o reducere a stagiului complet de cotizare iar la pensia pentru limita de varsta din 2012 nu ati mai primit reducerea stagiului complet de cotizare si in acest caz nu mai beneficiati de recalculare.
Va propuneti sa analizati cu atentie din ce se compune punctajul total cu care s-a calculat pensia din anul 2012 si daca gasiti un punctaj aferent stagiilor de cotizare in grupele de munca inseamna ca nu mai beneficiati de recalculare.
Daca nu va este clar reveniti si ne precizati de pe decizia de pensie din anul 2012 :
- Punctajul total realizat
- Stagiul complet de cotizare (sa nu-l confundati cu stagiul de cotizare realizat).
- Punctajul mediu realizat
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1