Subiect "Cumul pensie de invaliditate cu venituri din profesii libere.Un expert contabil, in pensie de boala gradul 3, cu drept de munca la jumatate de norma, poate sa factureze servicii de contabilitate? Precizez ca in prezent contractul individual de munca este cu (2) ore." Deschis de NICOLETA la data: 05/28/2017 2:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cumul pensie de invaliditate cu venituri din profesii libere.Un expert contabil, in pensie de boala gradul 3, cu drept de munca la jumatate de norma, poate sa factureze servicii de contabilitate? Precizez ca in prezent contractul individual de munca este cu (2) ore.
Scris de: NICOLETA la data: 05/28/2017 2:47am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Re: Cumul pensie de invaliditate cu venituri din profesii libere.Un expert contabil, in pensie de boala gradul 3, cu drept de munca la jumatate de norma, poate sa factureze servicii de contabilitate? Precizez ca in prezent contractul individual de munca este cu (2) ore.
Scris de: la pensie la data: 05/29/2017 2:53am
Un pensionar de invaliditate cu gradul III de invaliditate are dreptul sa cumuleze pensia cu veniturile castigate pe un contract de munca cu timp partial de maxim o jumatate de norma.
In legislatie nu este prevazuta conditionarea pensiei de invaliditatev de gradul III cu activitatea de persoana fizica autorizata cum este cea de expert contabil
Persoanele fizice autorizate cum este cazul expertului contabil nu plateste CAS la sumele castigate si nu i se considera stagiu de cotizare daca venitul anual nu depaseste 4 salarii medii pe economie utilizate la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat. Aceste salarii sunt prezentate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-brut.php
Pentru a gasi raspuns la intrebarea dv va sfatuim sa va adresati direct la ghiseul Casei de pensii pentruca este posibil sa existe instructiuni interne pentru acest caz.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1