Subiect "pensie anticipata partial" Deschis de Eugenia Olaru la data: 06/06/2017 11:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partial
Scris de: Eugenia Olaru la data: 06/06/2017 11:56am
Gen:F
Data nasterii:29.07.1960
Stagiul de cotizare:31ani 10luni 14zile
Alte date:
Intrebare: Am contract de asigurare sociala cu casa de pensii. Pot rezilia contractul cu data de 28 IUNIE in conditiile in care am platit cotizatia si pentru luna IUNIE, sau trebuie cu data de 1 IULIE? Va intreb pentru ca as vrea sa depun dosarul pana la 1 iulie pentru a ma incadra cu indicele de corectie de 1.14 Va multumesc!
Re: pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 06/07/2017 4:48am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 29 mai 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensia anticipata partiala. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Conditiile de reziliere a contractului de asigurare sociala le puteti citi in contractul de asigurare sociala pe care l-ati incheiat cu Casa de pensii. Adica aveti dreptul sa cereti rezilierea contractului. In cazul in care cereti rezilierea contractului inainte de data pana la care ati platit comtributia vi se acorda stagiul de cotizare pana la data rezilierii si daca ati platit contributie dupa aceasta data aceasta nu se restituie (in cazul propus de dv este de numai cateva zile).
Ceeace vrem sa va atentionam noi este sa mai faceti o analiza privind faptul ca diferenta de 2 zile de la 28 iunie la 30 iunie va este suficienta pentru depunerea dosarului avand in vedere daca celelalte acte care le depuneti la dosar au fost verificate si vor fi acceptate cu siguranta precum si celelalte piedici birocratice care pot apare cum ar fi aglomeratia de la ghiseu.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1