Subiect "PENSIE ANTICIPATA" Deschis de MARE CALOTA ION la data: 06/08/2017 4:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE ANTICIPATA
Scris de: MARE CALOTA ION la data: 06/08/2017 4:10am
Gen:M
Data nasterii:03.08.1956
Stagiul de cotizare:41 ANI SI 3 LUNI
Alte date:
Intrebare:Din septembrie 1983 si pana in aprilie 2002, am beneficiat de grupa a II -a de munca . La ce data si care este penalizarea ( in cazul in care exista ) ma pot pensiona anticipat ?
In programul de calcul pensie unde se trece somajul si grupa II?
Re: PENSIE ANTICIPATA
Scris de: la pensie la data: 06/09/2017 4:07am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 03 august 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In perioada inainte de 01 aprilie 2001 ati lucrat in gr II (echivalata cu conditii deosebite) iar dupa 01 aprilie 2001 in grupa conditii deosebite
Pentru stagiul de 18 ani si 7 luni in gr II si conditii deosebite aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 4 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati stagiul total de cotizare de 45 ani si 9 luni.
Pentru stagiul de 18 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in 03 august 2017.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata.
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si avem urmatoarele observatii
1- Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1982 - august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 - august 1987 6 %
Intre septembrie 1987 - august 1992 9 %
Intre septembrie 1992 - martie 1992 12 %
Introduceti acest spor in coloana sporuri in %.
2 In perioada martie - decembrie 2003 ati selectat codul „S” care ceste codul pentru stagiu militar desi dv ati satisfacut stagiul militar inainte de angajare. Va rugam sa dati lamuriri suplimentare pentru a analiza daca ati procedati corect
Pe perioada somajului in care ati primit indemnizatie de somaj se selecteaza codul „L” si in locul salariului introduceti indemnizatia (venitul) primit in acea perioada.
3 Punctajul suplimentar pentru stagiul in grupa de munca nu este calculat automat de catre program insa il putem calcula noi daca dupa ce introduceti sporul de vechime de la punctul 1 si ne precizati si ziua la perioada lucrata in grupa de munca.
Tot atunci va vom da si alte indicatii daca ne precizati cand intentionati sa depuneti dosarul de pensie.
Scris de: MARE CALOTA ION la data: 06/14/2017 4:53am
Gen:M
Data nasterii::03.08.1956
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
multumesc pentru raspuns.
Va rog sa verificati daca ce am introdus la calcul pensie este corect si daca ma pot pensiona anticipat fara penalizare in cazul in care nu am lucrat deloc cu grupa II de munca
Scris de: la pensie la data: 06/15/2017 1:54am
Prin eliminarea stagiului de cotizare in grupa de munca posibilitatile de pensionare devin :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 03 august 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Am verificat datele introduse de dv si avem urmatoarele observatii :
La calculul sporului de vechime am facut noi o eroare si anume ca acesta se calculeaza automat numai pana in martie 1992 deci se acorda spor de vechime intre septembrie 1987 - martie 1992 9 % dupa care se introduce sporul de vechime acordat de angajator
Nu ati clarificat situatia stagiului de cotizare in perioada martie - decembrie 2003.
Rezultatele iesite din calculul facut de programul de pe site trebuie corectat astfel :
- Punctajul mediu trebuie corectat prin inmultire cu indicele de corectie 1,14 daca va depuneti dosarul de pensionare inainte de 01 iulie 2017 si cu indicele de corectie de 1,05 daca depuneti dosarul de pensionare dupa aceasta data, pana in 31 decembrie 2017.
- Valoarea pensiei se calculeaza inmultind punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie de 917,5 lei daca va depuneti dosarul de pensionare inainte de 01 iulie 2017 si cu valoarea punctului de pensie de 1000 lei daca depuneti dosarul de pensionare dupa aceasta data pana in 31 decembrie 2017.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1