Subiect "Cand pot iesi la pensie?" Deschis de Gusoiu Iulian la data: 06/13/2017 4:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cand pot iesi la pensie?
Scris de: Gusoiu Iulian la data: 06/13/2017 4:52am
Gen:M
Data nasterii:01-11-1956
Stagiul de cotizare:41
Alte date:26 ani Gr:II
Intrebare:Cand pot iesi la pensie?
Daca mai trebuie sa dau in judecata ptr.contributie?
Re: Cand pot iesi la pensie?
Scris de: la pensie la data: 06/13/2017 7:53am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 noiembrie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de 26 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 6 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 47 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 26 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta la varsta.
Nu intelegem ce motiv aveti pentru deschiderea unei actiuni in justitie daca prezentati o adeverinta corecta privind stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca si acte doveditoare privind restul stagiului de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1