Subiect "indice corecție" Deschis de Gh. Martin la data: 06/13/2017 10:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indice corecție
Scris de: Gh. Martin la data: 06/13/2017 10:28am
Gen:
Data nasterii: 18.02.1951
Stagiul de cotizare: peste 45 de ani
Alte date:
Intrebare: Dacă s-a constatat că punctajul general calculat la data ieșirii la pensie pentru limită de vârstă a fost stabilt greșit (mai mic), fapt dovedit prin documente și recalculat, vă întreb dacă indicele de corecție nu ar trebui să se aplice la punctajul real?. Mulțumesc.
Re: indice corecție
Scris de: la pensie la data: 06/14/2017 2:44am
In cazul recalcularii pensiei pentru anumite drepturi care nu au fost luate in calculul pensiei indicele de corectie acordat, la iesirea la pensie initiala, conform art 170 din legea pensiilor 263/2010, se aplica punctajului mediu recalculat.
In cazul dv stim insa ca ati iesit initial la pensie inainte de 01 ianuarie 2011 si nu ati primit indice de corectie pentruca legea pensiilor 19/2000 in vigoare atunci nu prevedea acest indice de corectie.
Pe aceasta tema am mai discutat cu dv.
Intre timp am luat la cunostinta ca sunt cazuri similare cu ale dv care prin deschiderea unor actiuni in justitie au obtinut dreptul de a li se acorda indice de corectie la iesirea la pensie pentru limita de varsta dupa 01 ianuarie 2011 desi iesisera la pensie initial inainte de aceasta data.
Cititi mesajele de la pagina de pe sit cu adresa :
http://www.lapensie.com/forum/index.php?mode=thread&cat=0&thread=48506
Scris de: Gh. Martin la data: 06/14/2017 4:06am
la pensie :
In cazul recalcularii pensiei pentru anumite drepturi care nu au fost luate in calculul pensiei indicele de corectie acordat, la iesirea la pensie initiala, conform art 170 din legea pensiilor 263/2010, se aplica punctajului mediu recalculat.
In cazul dv stim insa ca ati iesit initial la pensie inainte de 01 ianuarie 2011 si nu ati primit indice de corectie pentruca legea pensiilor 19/2000 in vigoare atunci nu prevedea acest indice de corectie.
Pe aceasta tema am mai discutat cu dv.
Intre timp am luat la cunostinta ca sunt cazuri similare cu ale dv care prin deschiderea unor actiuni in justitie au obtinut dreptul de a li se acorda indice de corectie la iesirea la pensie pentru limita de varsta dupa 01 ianuarie 2011 desi iesisera la pensie initial inainte de aceasta data.
Cititi mesajele de la pagina de pe sit cu adresa :
http://www.lapensie.com/forum/index.php?mode=thread&cat=0&thread=48506

Într-adevăr, eu am ieșit la pensie pe 16.07.2007 pe caz de boală, iar pe 18.02.2016 pentru limită de vârstă. Urmare neaplicării indecelui de corecție, am acționat în judecata Casa de pensii, în final am câștigat la curtea de apel. Print-o hotărâre anterioară a Tribunalului, am obținut și recalcularea pensiei pentru venituri obținute anterior datei de 01.04.2001 și a unei adeverințe pentru spor vechine din 1992-1993 neluat în calcul, astfel că punctajul a fost modificat. În hot. de la Curtea de Apel nu se specifică la ce puncta se va aplica indicele, dar mai mult ca sigur va fi la cel inițial din 18.02.2016 și nu la cel recalculat.De aceea v-am întrebat. Mulțumesc.
Scris de: la pensie la data: 06/14/2017 8:12am
Nu cunoastem un caz similar insa consideram ca indicele de corectie obtinut prin hotarare judecatoreasca trebuie sa se aplice ultimului punctaj recalculat si chiar in cazul unor viitoare recalculari.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1