Subiect "program ”calcul pensie”" Deschis de Dănăilă Constantin la data: 06/26/2017 4:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
program ”calcul pensie”
Scris de: Dănăilă Constantin la data: 06/26/2017 4:56am
Gen:M
Data nasterii:27.05.1955
Stagiul de cotizare:36 ani și 6 luni, în prezent.
Alte date: Am făcut facultatea în 1975-1979,armata 9 luni în perioada 01.09.1974-31.05.1975, convocare 15 zile pt.grad după facultate, angajat cu 15.10.1979. Am folosit programul dvs.introducând anticipat și anii 2017-mai 2020,(întrucât nu doresc pensie anticipată) și au fost generate următoarele informații: Luni introduse 545, Punctaj total 80.07097, Punctaj pensie 2.28774.
Intrebare: 1.Care e numărul total de luni de care se va ține cont la calculul final în mai 2020 și ce punctaj va rezulta întrucât am introdus și armata și facultatea?
2. Cm se calculează punctajul total și punctajul pensie, deoarece după formulele expuse pe forum rezultă alte cifre. S-a aplicat și indicele de corecție din 2017?
Vă mulțumesc!
Re: program ”calcul pensie”
Scris de: la pensie la data: 06/27/2017 3:32am
Modul de calcul al punctajului pensiei se face astfel
- Se calculeaza un punctaj lunar impartind veniturile obtinute lunar (dovedite prin documente), pe toata perioada lucrata, la salariul mediu brut pe economie din acea luna, anuntat de Institutul National de Statistica.
Aceste salarii le gasiti pe site-ul nostru la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-pe-tara.php
- Se calculeaza un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare dintr-un an calendaristic la 12 indiferent de numarul de luni lucrate pe an.
- Se calculeaza punctajul total realizat prin suma punctajelor anuale pe toata perioada lucrata
- Se calculeaza punctajul mediu anual prin impartirea punctajului total realizat la stagiul complet de cotizare. In cazul dv s-ar folosi stagiul complet de cotizare de 35 ani .
- Se calculeaza punctajul mediu anual corectat prin inmultirea punctajului mediu anual cu indicele de corectie acordat prin decizia de pensionare.
La pensia pentru limita de varsta se iau in calcul si stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si studii universitare. Deci daca datele introduse pana in prezent sunt corecte si veti lucra in continuare pana in mai 2020 se vor lua in calcul 545 luni.
Programul de calcul de pe site nu introduce automat indicele de corectie. Acesta se aplica prin o corectie ce trebuie facuta, de fiecare utilizator, rezultatului iesit din programul de calcul.
Nu putem sa apreciem punctajul pe care il veti obtine la calculul pensiei pentru limita de varsta deoarece :
- Ati introdus date ipotetice pe o perioada viitoare.
- La calculul punctajelor lunare se utilizeaza salariile medii lunare pe economie comunicate de Institutul National de Statistica, iar pentru perioadele viitoare se utilizeaza ultimul salariu mediu lunar pe economie care in prezent este pe luna martie 2017.
Din aceasta cauza cnd se va comunica salariul mediu pe economie pe luna mai 2017 (in prima decada a lunii iulie 2017) se vor modifica toate punctajele lunare incepand cu mai 2017 si aceasta modificare se va produce lunar pe perioadele viitoare.
Scris de: Dănăilă Constantin la data: 06/27/2017 5:19am
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date: Am înțeles aproape tot și vă mulțumesc pentru modul profesionist în care ati răspuns. Totuși, dacă nu vă deranjez, aș mai dori o mică lămurire:
Intrebare: După părerea dumneavoastră, în cazul expus, respectiv introducerea de date ipotetice pe o perioadă viitoare (până în mai 2020 inclusiv), presupunând că veniturile obținute lunar nu ar suferi modificări, iar salariu mediu pe economie utilizat de program ar fi tot la nivelul lunii martie 2017, punctajul generat de 2.28774 va fi influențat în plus, în minus sau va rămâne constant?
Vă mulțumesc foarte mult!
Scris de: la pensie la data: 06/27/2017 9:54am
Putem face orice presupunere doriti dar intrebarea care se naste este ce probabilitate este ca sa se adevereasca presupunerea.
Dintre presupunerile propuse de dv cea cu mentinerea aceluiasi salariu pe o perioada de 3 ani are probabilitatea cea mai mare.
Probabilitatea ca salariile medii pe economie sa ramana constante 3 ani este cea mai mica. Aceasta inseamna ca inflatia pe acesti ani sa fie zero situatie putin probabila avand in vederile cresterile salariale promise, fara un suport al cresterii productivitatii muncii.
In concluzie daca doriti o parere personala ete ca in cazul dv punctajul calculat de program pe perioada iunie 2017 - mai 2020 se va micsora iar aceasta micsorare este proportionala cu inflatia pe aceasta perioada.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1