Subiect "calcul vechime in munca" Deschis de Tarnavean Ana la data: 06/28/2017 6:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul vechime in munca
Scris de: Tarnavean Ana la data: 06/28/2017 6:02am
Gen:F
Data nasterii:10.04.1960
Stagiul de cotizare:30 ani si 10 luni
Alte date:Facultate 1981-1986, armata TR in timpul facultatii (9 luni)
Intrebare: Va rog sa-mi precizati in ce fel poate sa contribuie perioada de facultate si cea de armata ( detin livret militar) la vechimea integrala in munca? Mai precis cati ani se adauga la vechimea totala in munca in cazul in care am absolvit o facultate cu durata de 5 ani si am facut armata o perioada de 9 luni? Va multumesc. Ana Tarnavean
Re: calcul vechime in munca
Scris de: la pensie la data: 06/28/2017 8:28am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 10 ianuarie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 9 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata daca va completati stagiul de cotizare cu 11 luni si realizati stagiul complet de cotizare fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru perioada studiilor universitare si ale stagiului militar. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Perioada studiilor universitare si ale stagiului militar se asimileaza integral stagiului de cotizare insa va ajuta numai la calculul pensiei pentru limita de varsta cand pe aceste perioade punctajele lunare se calculeaza similar unui angajat care castiga salariul minim pe economie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1