Subiect "Revenire la pensia pentru limita de varsta" Deschis de Costel Tudorica la data: 07/01/2017 8:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Revenire la pensia pentru limita de varsta
Scris de: Costel Tudorica la data: 07/01/2017 8:17am
Gen:M
Data nasterii:01.01.2017
Stagiul de cotizare:38 ani 6 luni 21 zile
Alte date:Beneficiez de pensie anticipata partial din 2012 luna iune.
Intrebare:Legea 263/2010 prevede clar ca transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta se face DIN OFICIU.
De ce a mai fost nevoie ca dupa 2 luni si jumatate se depun cerere pentru a solicita emiterea deciziei de pensionare pentru limita de varsta (am implinit 65 ani la 01.01.2017) daca legea amintita prevede clar acest lucru.
Nici pana la data de 01.01.2017 nu am primit drepturile banesti cuvenite, a caror plata ar fi trebuit facuta inca din luna ianuarie a.c.
De ce sunt necesare 6 luni pentru rezolvarea unor situatii prevazute clar in lege?
Chiar nu putem renunta la aceasta birocratie excesiva??
Exista o explicatie plauzibila a situatie de mai sus??
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cu stima,
C. Tudorica
Re: Revenire la pensia pentru limita de varsta
Scris de: Costel Tudorica la data: 07/03/2017 5:02am
Mii de scuze, am grsit data nasterii. Corect 01.01.1952.
Multumesc

Costel Tudorica :
Gen:M
Data nasterii:01.01.1952
Stagiul de cotizare:38 ani 6 luni 21 zile
Alte date:Beneficiez de pensie anticipata partial din 2012 luna iune.
Intrebare:Legea 263/2010 prevede clar ca transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta se face DIN OFICIU.
De ce a mai fost nevoie ca dupa 2 luni si jumatate se depun cerere pentru a solicita emiterea deciziei de pensionare pentru limita de varsta (am implinit 65 ani la 01.01.2017) daca legea amintita prevede clar acest lucru.
Nici pana la data de 01.01.2017 nu am primit drepturile banesti cuvenite, a caror plata ar fi trebuit facuta inca din luna ianuarie a.c.
De ce sunt necesare 6 luni pentru rezolvarea unor situatii prevazute clar in lege?
Chiar nu putem renunta la aceasta birocratie excesiva??
Exista o explicatie plauzibila a situatie de mai sus??
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cu stima,
C. Tudorica
Re: Revenire la pensia pentru limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 07/03/2017 5:58am
Regretam ca nu va putem da nicio explicatie suplimentara deoarece dv ati diagnosticat foarte corect aceasta boala numita birocratie si dupa cate cunoastem noi aceasta este nevindecabila.
Totusi perioada de 6 luni ni se pare exagerata, in cazul unei birocratii obisnuite termenul normal este de cca 3 luni.
Va sfatuim sa cereti informatii privind stadiul emiterii deciziei dv direct la ghiseul Casei de pensii teritoriale de care apartineti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1