Subiect "anexa 14/257" Deschis de Bleaje Emil la data: 07/28/2017 2:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
anexa 14/257
Scris de: Bleaje Emil la data: 07/28/2017 2:01am
Gen:
Data nasterii:21.07.1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
In primul rand vreau sa va felicit pentru programul dumneavoastra. Am primit decizia de pensionare, iar diferenta intre pensia rezultata ca urmare a folosirii programului si cea din decizie, este infima.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta: nu mi-au fost luati in considerare la pensie cinci ani de grupa a doua de munca, argumentandu-se ca nu am prezentat adeverinta de grupa conform Anexa 14 din 257/2011. Dar, conform Legii 172/2016, cartea de munca poate constitui dovada incadrarii in grupa. Am prezentat si adeverinta grupa intocmita de lichidatorul judiciar, ce-i drept nu tipizata. Anexa 14 mai e valabila? Ce pot face daca sunt probleme cu arhiva si lichidatorul nu-mi poate elibera alta adeverinta?
Va multumesc
Re: anexa 14/257
Scris de: la pensie la data: 07/28/2017 7:32am
Rezultatul iesit din calculul cu programul de pe site vi se datoriaza partial dv care ati introdus datele corecte.
Anexa 14 din HG 257/2011 prin care au fost aprobate Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 este valabila pentruca nu a fost abrogata prin un alt act normativ.
Noi nu credem ca aceasta anexa va fi abrogata pentruca in ea sunt prevazute numeroase precizari in care cel care o elibereaza isi asuma raspunderea privind datele inscrise in decizie.
In legea 172/2016 nu se prevede dovedirea in totalitatea cazurilor cu inscrisul din cartea de munca ci mai introduce niste conditionari care permit functionarilor de la casa de pensii interpretarea acestei prevederi.
Continutul adeverintelor pentru stagiile de munca lucrate in grupele I si II de munca este reglementat prin art 126 din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011.
In acest art la alin (2) se prevede obligatia detinatorului de arhiva sa elibereze o adeverinta corecta.
Deci daca arhiva de personal a societati la care ati lucrat se afla in posesia lichidatorului judiciar acesta are aceasta obligatie.
Daca intampinati greutati adresati-va Ispectoratului Teritorial de Munca (ITM).
Scris de: Emil Bleaje la data: 07/31/2017 1:50am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Scris de: VEBER IULIUS la data: 08/04/2017 3:26am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Daca la adeverinta de grupa 1/2 nu este trecut si numarul articolului ce prevede grupa [ de la 1 la 260 ] ,adeverinta nu este luata in consideratie ....iar arhivele ,nu conteaza care, la 7 ani de la aprobarea legii nu cunosc numerele .......Asa am pierdut 7 ani de grupa 2-a ,sofer de autobuz la MApN ,soferul unitatii !!!!
Scris de: la pensie la data: 08/05/2017 3:48am
Regretam ca nu va putem da o solutie de a trece peste bariera birocratiei.
Arhiva de personal a unei intreprinderi oricare ar fi ea ar trebui sa contina si documentele intocmite de angajator pentru incadrarea locurilor de munca in grupele de munca, documentatie care a fost depusa la Casa de pensii. In aceasta documentatie sunt specificate si pozitiile din anexele actului normativ de incadrare in grupele de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1