Subiect "recalculare pensie" Deschis de victor la data: 08/02/2017 7:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: victor la data: 08/02/2017 7:48am
Gen:m
Data nasterii:19.12.1952
Stagiul de cotizare:52 ani( datorat grupei de munca)
Alte date:
Intrebare:Daca exista Decizia ICCJ5/2010 pentru introducerea in calcul a veniturilor castigate pe orele suplimentare(program prelungit de lucru) si Decizia ICCJ 19/2011 pentru introducerea in calcul a acordului global sau individual,pentru care exista adeverinta emisa de socetatea la care mi-am desfasurat activitatea (LEGEA57/1974-grupa III C+M), de ce CJP nu tin seama? ce trebuie facut?oare noua Lege a pensiilor VA TINE CONT?
Re: recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 08/03/2017 2:35am
Deciziile ICCJ nu au putere de lege care sa fie aplicate obligatoriu de Casa de pensii ci acestea stabilesc ca in hotararile instantelor de judecata in actiunile de aceasta speta sa fie avute in vedere prevederile acestor decizii.
Cu alte cuvinte pentru a vi se lua in calcul castigurile pe ore suplimentare si pe orele lucrate in acord trebuie sa deschideti actiuni in justitie cerand ca in hotararea judecatoreasca sa se aiba in vedere prevederile deciziilor ICCJ.
Re: recalculare pensie
Scris de: Carp Mircea la data: 08/07/2017 6:33am
Depuneti la casa locala de care apartineti o cerere de recalculare in baza art.107(3) din legea 263/2010 cu luarea in calcul a adeverintelor nr.....
Atasati un cupon de pensie si copie B.I. sau C.I.
Decizia de respingere-recalculare o contestati in termen de 30 de zile la Comisia Centrala de Contestatii.
Contestatia se depune tot la casa locala.
Asteptati doua luni, apoi deschideti actiune in instanta.
Fara sa parcurgeti aceste etape, cererea adresata instantei va fi respinsa ca inadmisibila pe modiv ca nu s-a parcurs procedura prealabila instituita de art.149(1) din legea 263/2010.
Trebuie doar sa faceti dovada parcurgerii procedurii prealabiule in instanta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1