Subiect "Limitare calcul pensie" Deschis de Racolta Ioan la data: 08/04/2017 9:54pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Limitare calcul pensie
Scris de: Racolta Ioan la data: 08/04/2017 9:54pm
Gen:m
Data nasterii:27101954
Stagiul de cotizare:peste 35 ani
Alte date:
Intrebare:De ce, la simulare calcul pensie, se pot introduce date doar pana in 2003 inclusiv si nu pana la data curenta?
Re: Limitare calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 08/05/2017 4:51am
Programul de calcul de pe site deschide pagini anuale de date pana in anul iesirii la pensie si a deschis numai pana in anul 2003 deoarece dv ati introdus anul de iesire la pensie 2003. Modificati-l si puteti introduce date in continuare.
Asa cum am precizat in raspunsul anterior dupa introducerea datelor puteti reveni si va vom verifica datele introduse si va vom da si alte indicatii.
Verificand datele introduse pana in anul 2003 avem urmatoarele observatii :
1 Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1982 - august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 - august 1987 6 %
Intre septembrie 1987 - martie 1992 9 %
Introduceti acest spor in coloana sporuri in % cumulat cu alte sporuri in %.
2 Daca puteti sa ne precizati ce reprezinta sporurile in suma fixa introduse.
3 Am vazut ca ati introdus si sporurile pentru stagiile lucrate in grupele de munca. Deoarece in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 programul include automat in punctajele anuale si punctajele pentru contributia la pensie suplimentara solutia aleasa de dv introduce unele erori.
Pentru a elimina aceste erori va propunem sa eliminati sporurile pentru stagiile in grupele de munca si dupa introducerea sporului de vechime precizat de noi la punctul 1 reveniti si va vom calcula noi punctajul suplimentar pentru stagiile in grupele de munca pe care il veti introduce in pagina de intrare in program in caseta corespunzatoare.
Scris de: Racolta Ioan la data: 08/05/2017 1:59pm
Gen:m
Data nasterii:27.10.1954
Stagiul de cotizare: peste 35 ani
Alte date:
Intrebare:
Ref. Sporuri fixe: in adeverinta primita de la fostul loc de munca sunt trecute sume in coloanele: ”Spor santier”, „Spor conditii grele” si „”Plata muncii peste durata normala de lucru”.

In fisierul „Informatii din carnetul de munca ” (de pe site-ul CNPP), in coloana „Alte sporuri” apar de asemenea niste sume, care nu coincid cu cele din adeverinta mentionata; sume ce se regasesc in carnetul de munca, cu „+” sub „Salar tarifar lunar”.

Mai am o nedumerire: intre actele primite de la fostul loc de munca mai este o adeverinta in care se precizeza cas in perioada 01.04.1982-01.09.1984 am avut spor de noapte 15% (procent mediu 4.73); or cca 75-80% din perioada lucrata la fostul loc de munca, am lucrat in ture (majoritatea 12/12)....
Scris de: la pensie la data: 08/07/2017 4:50am
In privinta sporurilor in suma fixa credem ca adeverinta contine o eroare in modul de prezentare deoarece sporurul de santier si cel pentru conditiile de munca trebuiau sa fie evidentiate separat fiindca acestea intra automat in baza de calcul a punctajului de pensie iar sumele pentru plata orelor suplimentare intra in calculul punctajului pensiei conform Deciziei ICCJ 5/2010 numai daca deschideti o actiune in justitie si obtineti o hotarare a instantei de judecata. In aceasta privinta va propunem sa cereti informatii suplimentarela angajator si la Casa de pensii pentru a lua hotararea daca mai deschideti actiune in justitie (la tribunal).

In privinta fisierului de pe site-ul CNPP precizam ca inainte de septembrie 1992 a fost o perioada in care in carnetele de munca au fost inscrise si si alte sporuri si in primul rand cel de vechime. Incercati sa le identificati.

In privinta sporului pentru orele de noapte presupunem ca este vorba de ture 12/24 si daca adeverinta nu corespunde cu realitatea mergeti la angajator si cereti explicatii din ce cauza nu apare sporul pentru orele de noapte pe perioada lucrata in ture.

In privinta datelor introduse in programul de calcul avem urmatoarele observatii :
1. In luna mai 1985 ati introdus sporul in % gresit.
2. Am calculat punctajul suplimentar pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele I si II de munca in perioadele indicate si pentru datele introduse in program si a rezultat 4,44435 puncte pe care il veti introduce in pagina de intrare in program in caseta corespunzatoare.
3.Programul de calcul nu aplica automat indicele de corectie acordat conform prevederilor art 170 din legea pensiilor 263/2010.
Daca va pensionati cu pensie pentru limita de varsta in anul 2017 corectati punctajul mediu iesit din calcul inmultindu-l cu indicele de corectie 1,14 acordat in anul 2017 dupa care il inmultiti cu valoarea punctului de pensie din 2017 de 1000 lei si obtineti valoarea pensiei. Daca va va pensionati dupa anul 2917 folositi indicele de corectie si valoarea punctului de pensie acordate la data iesirii la pensie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1