Subiect "data cind pot iesi la orice fel de pensie" Deschis de tofan vasile la data: 08/07/2017 6:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data cind pot iesi la orice fel de pensie
Scris de: tofan vasile la data: 08/07/2017 6:53am
Gen:masculin
Data nasterii:23.04.1955
Stagiul de cotizare:23 ani 5 luni si 17 zile,din care 7 ani si 1 luna in grupa-I-a
Alte date:1 an 2 luni si 15 zile armata+5 luni si 28 zile ind.de somaj prelungita cu 1 an 7 luni si 25 de zile
Intrebare:Cind pot iesi la orice fel de pensie?
Re: data cind pot iesi la orice fel de pensie
Scris de: la pensie la data: 08/07/2017 8:13am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 23 aprilie 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani (conditie de stagiu pe care o indepliniti).
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 7 ani in gr I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 3 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si perioada de somaj si realizati un stagiu de cotizare total de 30 ani si 3 luni si 25 zile.
Pentru stagiul de 7 ani in conditii speciale nu puteti beneficia de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si sa va pensionati imediat cu pensie pentru limita de varsta deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani si dv va lipsesc 4 ani 8 luni si 5 zile
Din aceiasi cauza ca nu aveti realizat stagiul complet de cotizare nu puteti beneficia nici de pensie anticipata parttiala.
Exista o posibilitate de completare a stagiului de cotizare conform legii 186/2016 pentru a va putea pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta dar pentru aceasta trebuie sa se indeplineasca urmatoarele conditii :
- Sa aveti o perioada de 4 ani 8 luni si 5 zile in ultimii 5 ani in care nu ati beneficiat de stagiu de cotizare.
- Sa platiti in cateva rate pana la sfarsitul anului 2017 o suma de cca 16 000 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1