Subiect "pensie anticipata..." Deschis de TATAR MIRCEA la data: 08/10/2017 4:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata...
Scris de: TATAR MIRCEA la data: 08/10/2017 4:17am
Gen:M
Data nasterii:14.11.1960
Stagiul de cotizare:09.1979-08.2017(sunt in activitate)
Alte date:09.1979-06.1987 grupa IIa de munca
03.1980-06.1981 stagiu militar
Intrebare:la ce varsta pot sa ies la pensie anticipata, cu si fara penalizare? Pot cumpara vechimea necesara completarii stagiului de 43 ani?
Multumesc!
Re: pensie anticipata...
Scris de: la pensie la data: 08/11/2017 1:36am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 14 noiembrie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani .
Pentru stagiul de 7 ani in grupa II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 1 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu de cotizare total de 40 ani si 11 luni.
Pentru stagiul de 7 ani in grupa II asimilata cu conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 ani adica in data de 14 noiembrie 2024.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani, adica in 14 noiembrie 2020. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului .
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 60 ani daca va completati stagiul de cotizare cu 3 ani si 4 luni si realizati stagiul de cotizare de 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Puteti cumpara stagiu de cotizare prin contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de pensii dar in perioada in care nu sunteti angajat.
Scris de: TATAR MIRCEA la data: 08/22/2017 8:37am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Care ar fi diminuarea daca cer pensionarea anticipate la implinirea varstei de 60 ani (14 noi. 2020),tinand cont de cele mentionate anterior ( stagiu de cotizare si grupa II).
Multumiri!
Scris de: la pensie la data: 08/23/2017 3:48am
Daca cereti pensie anticipata partiala la varsta de 60 ani, adica in 14 noiembrie 2020 si atunci aveti stagiul de cotizare de 39 ani si 6 luni (fara stagiul asimilat pentru stagiul militar) diminuarea va fi de 14,40 %.
Daca sunteti in activitate si mai lucrati 4 luni si impreuna cu stagiul aferent pentru grupa de munca (fara stagiul asimilat pentru stagiul militar) realizati stagiul total de cotizare de 40 ani diminuarea va fi de 12 %.
Scris de: TATAR MIRCEA la data: 06/05/2020 4:30am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Tinand cont de ultimul raspuns al dvs., va rog, sa-mi spuneti, pana la ce data ar trebuii sa mai lucrez, astfel ca diminuarea sa scada sub 10%.

Va multumesc!
Scris de: la pensie la data: 06/05/2020 3:04pm
GDe la ultimul dv mesaj legislatia pensiilor s-a modificat si este necesar sa modificam calculul facut inainte. Presupunand ca ati lucrat in continuare si in acest caz calculul iesirii dv la pensie este :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 14 noiembrie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 6 ani intregi (la calculul anterior am uitat sa va scadem stagiul militar din stagiul in grupa) in grupa II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 1 an si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si in prezent realizati un stagiu de cotizare total de 42 ani si 3 luni.
Pentru stagiul de 6 ani in grupa II asimilata cu conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani adica in data de 14 noiembrie 2023.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani, adica in 14 noiembrie 2020. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului . Daca o cereti in data de 14 noiembrie 2020 si lucrati in continuare pana atunci, diminuareava fi de 5,4 %
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1