Re: Perioada de munca dupa aprilie 2001
Scris de: la pensie la data: 08/11/2017 3:13am
Intrebarea este neclara si nu intelegem din ce cauza faceti economie la cuvinte.
Stagiul de cotizare realizat dupa 01 aprilie 2001 puteti sa-l aflati cerand la casa de pensii „Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001â€.
Scris de: Stratulat Costel la data: 08/14/2017 4:35am
Gen:masculin
Data nasterii:7.04.1962
Stagiul de cotizare:40 ani 7 luni si 4 zile conf calcul efectuat de CJP.Galati la depunerea dosarului de pensionare care a fost respins
Alte date:
Intrebare:anterior m-am referit la perioada 2001-2014 cand am efectuat aceeasi activitate de impiegat de miscare sef tura in acelasi loc de munca si in aceleasi conditii.Drept pt care in cartea de munca sau facut inscrisuri eronate respectiv toata perioada a fost trecuta la conditii normale de lucru,,desi din noiembrie 1983 si pana in aprilie 2001 sunt trecut la grupa 1 de munca.Conform legii 263/2010 prin art 158 alin 30 care modifica grupele 1 si 2 de munca in conditii speciale si deosebite intrebarea mea fireasca este de ce angajatorul Arcelor Mittal Galati nu respecta cadrul legal existent facand inscrisuri eronate in cartea de munca.punandu-ma in dificultate si prelungindu-mi perioada de activitate stiind ca orice activitate in conditii grele de munca iti afecteaza sanatatea fizica si psihica fiind o activitate strans legata de siguranta circulatiei marfurilor calatorilor etc..care este procedura legala in acest caz...va multumesc...
Scris de: la pensie la data: 08/15/2017 10:28am
Regretam ca trebuie sa va spunem ca judecati gresit situatia dv.
Incadrarea locurilor de munca in grupele de munca se face prin intocmirea unor documentatii care contine o lista cu locurile de munca si incadrarea lor in grupele de munca si care se depune la Casa de pensii cu avizele necesare.
Aceasta incadrare a locurilor de munca in grupele de munca se reface periodic.
Din cauza acestui mecanism incadrarea in grupele de munca a fost modificata dupa 01 aprilie 2001.
In cazul concret al dv incadrarea locurilor de munca din sectorul in care ati lucrat dupa 01 aprilie 2001 la SC Mittal Steel Galati SA se face conform anexei 3 poz 102 si anexei 2 poz 7 la legea pensiilor 263/2010 in care se specifica incadrarea in grupa conditii speciale „Activitatea desfasurata de personalul din siguranta circulatiei, care indeplineste functia de mecanic de locomotiva si automotor, mecanic ajutor si mecanic instructorâ€
Deci functia avuta de dv nu se incadreaza in aceasta prevedere si din aceasta cauza activitatea a fost incadrata in conditii normale.
Deasemeni interpretati gresit si prevederile art 158 din legea pensiilor 263/2010. Prevederile acestui articol se refera la echivalarea stagiilor lucrate in gr I si II de munca lucrate inainte de data de 01 aprilie 2001 in noile grupe de munca prevazute in legea pensiilor 263/2010 si nu se refera la prelungirea incadrarii in grupele de munca dupa data de 01 aprilie 2001.