Subiect "la ce data/varsta" Deschis de sandu emilia la data: 08/14/2017 3:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
la ce data/varsta
Scris de: sandu emilia la data: 08/14/2017 3:59am
[b][/b]Gen:feminin
Data nasterii:04.08.1968
Stagiul de cotizare:7.5 ani franta+20 ani romania
Alte date:
Intrebare:La ce varsta ma pot pensiona anticipat partial avand in vedere stagiile de mai sus 7.5 anu franta+20ani pina in prezent in romania?
Re: la ce data/varsta
Scris de: la pensie la data: 08/15/2017 8:16am
Cei care au lucrat in doua tari din Uniunea Europeana primesc o pensie comunitara.
Pensia comunitara este compusa din doua componente calculate conform legislatiei fiecarei tari din UE si aceste componente pot fi transmise la domiciliul pensionarului.
Se iau in considerare stagiile de cotizare din cealalta tara numai din punct de vedere al stagiului de cotizare daca este necesar pentru deschiderea dreptului la pensie.
In Romania aveti urmatoarele drepuri la pensie (daca pana atunci nu se modifica prevederile actuale).
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 04 august 2031 la varsta standard de pensionare de 63 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. Pentru aceasta pensie nu trebuie sa faceti dovada stagiului de cotizare din Franta
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 58 ani adica in data de 04 august 2026, daca faceti dovada stagiului de cotizare lucrat in Franta si va mai completati stagiul de cotizare cu 7 ani si 6 luni si realizati stagiul complet de cotizare.Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1