Subiect "adeverinta grupa 2" Deschis de sebi la data: 08/23/2017 8:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
adeverinta grupa 2
Scris de: sebi la data: 08/23/2017 8:42am
Gen:
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:34
Alte date:14 ani gr.2
Intrebare:Buna ziua.Revin cu o rugaminte legata de adev.gr.2. Am lucrat ca sef.atelier in cadrul unei fabrici de faianta.Am adev.gr.2 pt.14 ani.Am mers sa verific la ghiseu casa pensii,daca adev.este ok si raspunsul a fost ca e posibil sa fie o problema ca e trecut sef atelier.Am cerut audienta la director,iar acolo a fost chemat un inspector care a spus altceva,adica ca adev.nu este buna ca articolele din ea se refera la santiere,deci nu a mai facut referire la sef atelier ,ca dna de la ghuseu.Incadrarea din adev: ordinul 50/1990,republ.in1994,art.3 ;HG 1223/20.11.1990 si scrisoarea 6900/18.12.1990 a min.muncii,sanatatii si prot.muncii.Va rog ,care este punctul dvoastra de vedere legat de ce articole trecute in adev.tinand cont ca fabrica era de faianta (materiale de constructii),iar eu coordonam direct in sectie,atelierul de preparare si presare materii prime.Ma intereseaza sa stiu exact daca adev.e buna ,altfel mai am nevoie de 1 an vechime pt.anticipata partiala (in ian.2018 cand implinesc 60 ani).Arhiva a luat foc,alta adev.nu am de unde lua,Va multumesc
Re: adeverinta grupa 2
Scris de: la pensie la data: 08/24/2017 2:52am
In privinta neadmiterii grupei de munca pentru functia de sef atelier este o practica incorecta a functionarilor de la Casade pensii deoarece in toate actele normative de incadrare in grupele de munca (EX Ordinul 50/1990 art 6, HG 1223/1990 art 2) se prevede ca nominalizarea persoanelor care se incadreaza in grupa de munca se face de catre consiliile de administratie impreuna cu sindicatele, in functie de conditiile de munca si acestea raspund pentru aceasta incadrare. Nerecunoasterea acestei incadrari poate fi atacata in justitie.
In privinta modului de redactare al adeverintei, daca indicatiile date de dv sunt conforme cu continutul adeverintei observatiile inspectorului sunt juste deoarece :
- Incadrarea in ordinul 50/1990 nu este completa deoarece in acest ordin sunt nominalizate in anexa 2 locurile de munca incadrate in gr II de munca iar in adeverinta trebuia sa fie nominalizat Ordinul 50/1990 anexa 2 pozitia..., iar in adeverinta dv nu este nominalizata anexa si nici pozitia
- Este corecta observatia ca HG 1223/1990 se refera la ..personalul care a lucrat in locurile de munca sau activitati cu conditii de munca nocive, grele sau periculoase de pe santierele de constructii-montaj, grupurile de santiere si intreprinderile santier, inclusiv unitatile de deservireale acestora: baze de productie, depozite, laboratoare si unitatile de mecanizare.
- Din pacate nu cunoastem continutul scrisorii Ministerului Muncii 6900/1990 si nici nu am gasit-o pe internet
Ca solutie de rezolvare a situatiei ar fi refacerea adeverintei insa dupa cate stim din un alt mesaj al dv arhiva angajatorului a ars.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1