Gen:M
Data nasterii:03.11.1953
Stagiul de cotizare:43 ani 7 luni 11 zile
Alte date:la data pensionarii in 2014 mi s-au cumulat perioadele de cotizare in sistemul militar(august 1975-august 1988) cu cel din sistemul pubilc(noimbrie 1988-august 2013) din august 2013 pana la data pensionarii am fost in somaj
Intrebare:In anul 2016 in urma intrarii in vigoare a Legii 223/2015, am solicitat de la Casa de Pensii Sectoriala a M.Ap.N. sa mi se acorde dreptul de pensie de serviciu. Dupa aproape un an de la emiterea deciziei de pensionare si respingerea contestatiei pe care am facut-o datorita cuantumului destul de mic, mi s-a comunicat ca pentru a putea fi pusa in plata, trebuie sa cer la Casa de pensii Mures, emiterea unei decizii de reclaculare a drpeturilor de pensie doar pentru perioada cat lucrat in viata civila, respectiv noiembrie 1988 - august 2013 plus peioada de somaj pana in februarie 2014 cand am primit Decizia de pensionare. Am depus cererea de rigoare la CJP Mures dar am primit raspunsul ca daca cer sa mi se reduca perioada cat am fost ofiter-1972-1988, nu mai pot beneficia de pensie civila deoarece nu intrunesc conditiile in ce priveste stagiul de cotizare si varsta pentru pessie pentru limita de varsta. Intebare daca eu am cotizat din anul 1975 cand am inceput activitatea de ofiter in cadrul M.Ap.N. pana in 1988 si apoi pana in 2014, nu se considera tota perioada ca stagiu de cotizare? inteleg, la stabilirea puctajului pentru pensia civila sa nu se mai ia in calcul soldele care le-am avut ca militra ci doar salariile realizate in viata civila si avute in evidente de Casa Nationala de Pensii. In afara de aceasta eu m-am anscut in Targu Mures, am locuit efctiv in caet oras mai putin perioada cat am urmat Liceul Militar si Scoala de ofiteri, respactiv intre anii 1968-1975, dar din 1975 pana in prezent locuiesc in acest oras. Daca la data pensionarii in 2014 nu era in vigoare legea care acorda o reducere a vastei de pensionare cu 2 ani pentru locuitorii din acest oras datorita poluarii, acum nu pot benefica de reducerea varstei standard de pensionare de la 65 la 63 de ani?