Subiect "calcul pensie" Deschis de ion ionescu la data: 08/27/2017 3:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: ion ionescu la data: 08/27/2017 3:07am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:in decizia de pensionare se specifica faptul ca pensia a fost calculata la salariul NET nu la cal BRUT , de ce aceasta nedreptate, mie inpozitele mi-au fost oprite la brut nu la net.O sa castig in instanta , nici o problema,dar va intreb inca odata de ce trebuie sa ajungem in justitie pentru a castiga un drept, consider ca sunt furat de cei care fac calculul acesta !
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 08/28/2017 7:12am
Avem dubii ca ati interpretat corect specificarea din decizie.
In legea pensiilor prin salarii brute se inteleg salariile tarifare inscrise in carnetele de munca la care se adauga sporurile cu caracter permanent iar prin salarii nete se inteleg salariile tarifare inscrise in carnetele de munca la care se adauga sporurile cu caracter permanent din care sunt scazute impozitele si alte contributii platite de angajat, cu exceptia unei perioade intre 01 iulie 1977 si 01 ianuarie 1991 cand s-a operat numai cu salarii nete adica fara impozit.
Aceasta este reglementata prin art 165 alin (1) din legea pensiilor 263/2010
Daca prin salarii brute intelegeti salariile care contin toate veniturile lunare, in perioada inainte de 01 aprilie 2001 au existat unele excluderi (primele, veniturile pe orele suplimentare sau cele in acord).
Baza de calcul a punctajului pensiei este prezentata de noi mai pe larg in pagina de pe site de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1