Subiect "procent grupa II de munca" Deschis de neagu florin la data: 08/27/2017 12:59pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
procent grupa II de munca
Scris de: neagu florin la data: 08/27/2017 12:59pm
Gen:M
Data nasterii:06.08.1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
In perioada 1982-1986 am specificat atat in cartea de munca cat si intr-o adeverinta faptul ca am lucrat in grupa II de munca in procent de 75%.
1.Ce cifra pot trece la rubrica Sporuri % ?
2.Daca in acea perioada am avut si spor de vechime se pot aduna cele doua procente ?
Cum se procedeaza ?
Re: procent grupa II de munca
Scris de: la pensie la data: 08/28/2017 7:51am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 06 august 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul pensie si avem urmatoarele observatii :
1 Anul universitar incepe la 01 octombrie si se terrmina la 30 septembrie a anului urmator cu exceptia ultimului an in care se termina la data angajarii, daca aceasta se face inainte de 30 septembrie. Deci in cazul dv in lunile iulie si august 1979 selectati codul „F”
2 - Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre octombrie 1983 - septembrie 1984 3 %
Intre octombrie 1984 - septembrie 1989 6 %
Intre octombrie 1989 - martie 1992 9 %
Introduceti acest spor in coloana sporuri in % cumulat cu celelalte sporuri.
3 Pe perioada lucrata in grupa II de munca se aplica o majorare a punctajului lunar (nu se aplica la salariu tarifar). Programul nu prevede o astfel de posibilitate si din aceasta cauza va cerem ca dupa ce faceti corectiile de mai sus sa reveniti si sa ne precizati perioada lucrata in grupa II de munca sub forma din zi/luna/an pana in zi/luna/an si va vom calcula noi punctajul suplimentar pentru stagiul lucrat in gr II de munca, pe care il veti introduce in program, in pagina de intrare in program in caseta corespunzatoare.
4 Ati introdus salarii pe o perioada viitoare si aceasta introduce o eroare pentru faptul ca salariile pot fi modificate si un inconvenient pentruca punctajul pe aceasta perioada se va modifica lunar
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1