Subiect "procent grupa I si II de munca" Deschis de neagu florin la data: 08/28/2017 8:58am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
procent grupa I si II de munca
Scris de: neagu florin la data: 08/28/2017 8:58am
Gen:M
Data nasterii:06.08.1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Va multumesc pentru clarificari!
Pentru corectitudinea datelor din calcul va redau cateva alte date din activitatea mea;
1.In perioada 11.09.1979 - 01.01.1982 am fost angajat in grupa I de munca in procent de 100% ( nu este trecut in cartea de munca, dar am adeverinta) - 2 ani, 2 luni si 15 zile;
2.In perioada 05.01.1982 - 01.05.1986 am fost angajat in grupa II de munca in procent de 75%(este scris in cartea de munca si am si adeverinta).
Va rog sa-mi comunicati datele necesare pentru corectia calculului.
Va multumesc anticipat !
Florin Neagu.
Re: procent grupa I si II de munca
Scris de: la pensie la data: 08/29/2017 8:03am
Am facut calculele pentru datele introduse de dv in program pe intervalele precizate si a rezultat un punctaj de 2,46223 puncte care trebuie introdus in pagina de intrare in program in caseta „Punctaj suplimentar grupa de munca (folositi punct „ . ” in loc de virgula „ , ”).
Avem o rezerva in privinta salariilor lunare introduse in perioadele lucrate in grupele I si II de munca. Dupa aparente in aceasta perioada nu ati introdus salariul tarifar + sporul pentru conditiile de munca asa cum este corect.
Punctajul mediu anual iesit din calcul trebuie corectat prin inmultire cu indicele de corectie acordat prin decizia de pensionare,care depinde de data la care iesiti la pensie si apoi inmultit cu valoarea punctului de pensie care deasemeni depinde de data la care iesiti la pensie.
Scris de: neagu florin la data: 08/29/2017 9:57am
Data nasterii:06.08.54
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Va multumesc din nou pentru precizari.
La grupa I de munca nu am valori de adaos la sumele de retributie.
In schimb am la spor de noapte o medie de 4,72% pentru fiecare luna din intreaga perioada (11.09.1979 - 01.01.1982).
O pot trece in coloana in care apare sporul de vechime ?

Va multumesc anticipat !

Florin Neagu
Scris de: la pensie la data: 08/30/2017 12:56am
Probabil nu ati inteles ce am vrut sa spunem noi in privinta salariilor lunare pe perioada cat ati lucrat in grupele de munca. In program inainte de aprilie 2001 ar trebui sa introduceti in coloana salariul lunar salariul tarifar iar dv in aceasta coloana ati introdus salarii diferite in fiecare luna si avem dubii ca salariul dv tarifar s-a modificat lunar.
Sporul de noapte se introduce in coloana sporuri in % cumulat cu alte sporuri dar oricare modificare a datelor introduse in program pe perioada cat ati lucrat in grupele de munca modifica punctajul suplimentar calculat de noi si din aceasta cauza v-am sugerat sa cereti calcularea punctajului suplimentar dupa ce ati definitivat datele introduse in program.
Scris de: neagu florin la data: 08/30/2017 3:10pm
Data nasterii:06.08.1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Neconcordantele dintre datele din cartea de munca si datele trecute de mine in tabel (valori lunare diferite) rezulta din datele aferente adeverintelor obtinute de la firma la care am lucrat si faptul ca se specifica in ele ca au fost platite sumele aferente catre stat.
Dupa 2001 se regleaza aceasta variatie de date.
Care valori sunt cele corecte ?
Scris de: la pensie la data: 08/31/2017 2:02am
Inainte de 01 aprilie 2001 s-au platit contributii de catre angajator pentru intreg fondul de salariu insa nu toate sumele platite din fondul de salarii intra in baza de calcul a punctajului pensiei, cum ar fi sumele castigate in acord, sumele pentru orele suplimentare ocazionale si primele de orice fel.
Baza de calcul a punctajului pensiei este prezentata de noi mai pe larg pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Fata de ce prezentam noi pe acest site au mai aparut unele modificari in sensul ca prin decizii ale ICCJ unele sume pot fi luate in calcul daca se deschide actiune in justitie si se cere respectarea prevederilor urmatoarelor decizii :
- Decizia ICCJ 5/2010 pentru introducerea in calcul a veniturilor castigate pe ore suplimentare pe santierele de constructii
- Decizia ICCJ 19/2011 pentru introducerea in calcul a veniturilor castigate in acord
Scris de: neagu florin la data: 08/31/2017 4:11am
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Pentru a clarifica situatia mea, va pot trimite scan-uri dupa cartea de munca si dupa adeverinta eliberata de aceeasi intreprindere.
Va rog sa-mi dati o adresa de mail.
Scris de: la pensie la data: 09/01/2017 12:42am
Regretam ca nu va putem ajuta astfel.
Site-ul nostru nu face astfel de servicii.
Scris de: neagu florin la data: 09/01/2017 8:03am
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Sunt valabile adeverintele emise de societatile comerciale la care am lucrat la calculul pensiei ?
Scris de: la pensie la data: 09/01/2017 2:09pm
Adeverintele eliberate de angajatori sunt sunt valabile si sunt luate in calcul de catre functionarii de la Casa de pensii daca ele contin venituri conform bazei de calcul a pensiei sau drepturi care se incadreaza in prevederile legislatiei pensiilor si sunt intocmite conform prevederilor legale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1