Subiect "Diminuare penalizare" Deschis de ADELA la data: 10/01/2017 6:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Diminuare penalizare
Scris de: ADELA la data: 10/01/2017 6:28am
Gen: FEMININ
Data nasterii: 13.08.1960
Stagiul de cotizare: 34 ani 2 luni
Alte date: Am primit decizia de pensionare pe 27.09.2017 cu o penalizare de 24% fiind anticipata partiala.
= perioada 01.10.2004 - 30.04.2012 am avut contract cu Casa de Pensii GALATI
= perioada 01.01.2008 - 31.12.2015 am lucrat cu carte de munca in ITALIA
Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca perioada de cotizare din Italia poate fi aplicata in Romania la diminuarea penalizarii pensiei.Daca se poate ,ce formulare sunt necesare si cine le completeaza pentru a ajunge solicitarea inteleasa de INPS Italia.Va afecta in vreun fel pensia de batranete care va fi acordata de Italia la varstaprevazuta de lege? Va multumesc.
Re: Diminuare penalizare
Scris de: la pensie la data: 10/02/2017 4:54am
Cei care au lucrat in doua tari din Uniunea Europeana primesc o pensie comunitara.
Pensia comunitara este compusa din doua componente calculate conform legislatiei fiecarei tari din UE si aceste componente pot fi transmise la domiciliul pensionarului.
Se iau in considerare stagiile de cotizare din cealalta tara numai din punct de vedere al stagiului de cotizare daca este necesar pentru deschiderea dreptului la pensie.
In cazul dv se ia in calcul numai perioada lucrata in Italia care nu se suprapune peste cea cu contract cu Casa de pensii adica din 01 05 2012 - 31 12 2015 adica 3 ani si 7 luni si aceasta nu modifica punctajul pensiei ci numai diminuarea.
Pentru informatii privind formularele necesare adresati-va casei de pensii de care apartineti.
Luarea in calculul pensiei din Romania a stagiului lucrat in Italia nu influenteaza calculul pensiei din Italia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1