Subiect "pensie intreaga?" Deschis de Mitroi Ionel la data: 10/05/2017 10:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie intreaga?
Scris de: Mitroi Ionel la data: 10/05/2017 10:10am
Gen:m
Data nasterii:9 dec.1958
Stagiul de cotizare:29 ani
Alte date:22 ani si 7 luni in grupa a 2-a
Intrebare:pot iesi la pensie la 60 ani fara a-mi fi penalizata pensia pentru acel an lipsa la vechime?Nu merita sa mai platesc un an pentru ca nu se schimba nimic la pensie? Este adevarat?
Re: pensie intreaga?
Scris de: la pensie la data: 10/06/2017 3:18am
Deoarece fata de mesajul anterior ati micsorat stagiul de cotizare cu un an raspunsul nostru se modifica astfel :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 09 decembrie 2023 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 22 ani lucrat in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 5 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 34 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 22 ani lucrat in gr II, asimilat cu conditii deosebite, beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani adica in data de 09 decembrie 2018 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 6 luni si realizati stagiul complet de cotizare. La acest calcul se adauga si un eventual stagiu de cotizare asimilat pentru stagiul militar
Nu intelegem ce spuneti dv cu faptul ca nu trebuie sa va mai completati stagiul de cotizare ca nu se schimba cu nimic la pensie. Daca faceti referire la prevederile noii legi a pensiilor noi nu le cunoastem si nu le luam in calcul decat dupa promulgarea acestei legi.
Scris de: Mitroi Ionel la data: 10/07/2017 7:09am
Gen:m
Data nasterii:9 dec 1958
Stagiul de cotizare:29 de aniAlte date:22 ani grupa a 2-a
Intrebare:se aplica penalitati?Buna ziua,revin cu niste precizari.Imi cer scuze ca va cu intrebari dar sunt aproape de a iesi la pensie si nerabdarea mea este mare.Poate prea mare.Am fost la Casa de Pensii unde m-am interesat de data iesirii la pensie si unde au constatat ca am doar 29 de ani si jumate vechime,nu 30 de ani.Am intrebat daca sa inchei un contract pentru perioada ramasa dar mi s-a raspuns ca nu este nevoie ca oricum nu se schimba nimic.Intrebarea este:la 60 de ani ies la pensie cu pensie intreaga sau cu penalizari pentru lunile lipsa?Ce sa fac?
Scris de: la pensie la data: 10/08/2017 9:20am
Nu ete cazul sa va puneti problema numarului de intrebari. Scopul nostru este sa lamurim situatia dv.
Dar daca functionarul de la casa de pensii v-a facut calculul pentru stagiul de cotizare de 29 ani si 6 luni atunci de ce ne cereti sa va facem calculul pentru stagiul de cotizare de 29 ani.
Precizarea noastra este ca daca aveti stagiul de cotizare acceptat de casa de pensii de 29 ani si 6 luni si adeverinta pentru stagiul in grupa II de munca de 22 ani, pentru care primiti un stagiu de cotizare suplimentar de 5 ani si 6 luni. Cu ajutorul acestui stagiu de cotizare suplimentar realizati un stagiu total de cotizare de 35 ani, egal cu stagiul complet de cotizare si nu mai este nevoie de nicio completarea a acestuia. In acest caz beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si pensionarea cu pensie pentru limita de varsta (intreaga), la varsta de 60 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1