Subiect "pensionare partiala anticipata" Deschis de g.ion la data: 10/06/2017 1:25pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare partiala anticipata
Scris de: g.ion la data: 10/06/2017 1:25pm
Gen:masculin
Data nasterii:18 04 1955
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:
Intrebare:am depus dosarul ptr pensie partiala anticipata,as dori sa stiu daca sunt obligat sa ies la pensie imediat ce am primit decizia de pensionare de la casa de pensii sau in situatia in care pensia mi se pare mica am dreptul sa decid ca nu ma pensionez momentan ptr a avea o penalizare mai mica cumuland vechime mai mare daca mai raman la servici.Doresc sa stiu dc exista vreun termen in care intreprinderea este obligata sa imi desfaca ctr de munca avand in vedere ca am primit decizia de pensionare.Daca doresc sami retrag dosarul de la casa de pensii am nevoie de acordul intreprinderii?Daca il retrag dupa cat timp il pot redepune?
multumesc.
Re: pensionare partiala anticipata
Scris de: la pensie la data: 10/06/2017 2:53pm
Daca la prmirea deciziei de pensionare cu pensie anticipata partiala doriti sa lucrati in continuare puteti sa o faceti cu acordul angajatorului si pe alt contract de munca pe care angajatorul este obligat sa-l intocmeasca daca ii comunicati ca ati primit decizia de pensionare cu pensie anticipat partiala. Pe perioada in care lucrati dupa data de depunere a dosarului pentru pensie anticipata partiala pensia se suspenda si se pune in plata numai la depunerea la Casa de pensii a dovezii de incetare a activitatii.
Aveti dreptul sa renuntati la pensionarea cu pensie anticipata partiala numai inainte de comunicarea deciziei de pensionare cu aceasta pensie.
Daca nu renuntati la cererea de pensionare cu pensie anticipata partiala, inainte de comunicarea deciziei de pensionare, aceasta nu mai poate fi anulata si puteti lucra cat vreti, cu acordul angajatorului, cu suspendarea pensiei, iar la incetarea activitatii vi se pune in plata tot decizia primita initial, fara a se face o recalculare a pensiei.
Introducerea in calcul a perioadelor lucrate, dupa depunerea dosarului de pensie neretras, se face numai la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1