Subiect "spor conditii deosebite" Deschis de Marghioala Popescu la data: 10/07/2017 2:35pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
spor conditii deosebite
Scris de: Marghioala Popescu la data: 10/07/2017 2:35pm
Gen:F
Data nasterii:22.03.1958
Stagiul de cotizare:32 ani 1 luna 15 zile
Alte date:
Intrebare:
Buna seara,
Am decizia de pensionare anticipata partial cu 01.08.2016.
In data de 29.12.2016 am depus la CNNP cerere recalculare pensie incluzand sporul de vechime 01.04.1992-31.12.1993 si adeverinta spor conditii deosebite 1991-1998 eliberate de BNR.
Doresc sa stiu cum se " interpreteaza" acest spor si daca beneficiez de 1 an reducere,intrucat in noua decizie primita in ian. 2017 a rezultat o diferenta f.f.mica a punctajului si nici o referire la diminuarea varstei de pensionare.
Cu multumiri,
Marghioala Popescu
Re: spor conditii deosebite
Scris de: la pensie la data: 10/08/2017 8:58am
Sporurile de vechime si pentru conditiile de munca se considera ca sporuri in plus la salariu care duc la cresterea salariului realizat si la cresterea punctajelor lunare. Faptul ca aceasta crestere este mica presuopunem ca nu este o gresala de calcul. Dupa cate stim noi aveti mai multe programe de calcul pensie deschise pe siteul nostru unde puteti introduce aceste sporuri, putand prin aceasta sa verificati calculul Casei de pensii. Nu uitati ultimele sfaturi date de noi la verificarea datelor introduse in program dintre care mai importante sunt :
- Calculul punctajului mediu anual se va face cu stagiul complet de cotizare de 31 ani.
- Dupa calculul punctajului mediu de mai sus corectati-l prin inmultirea cu indicele de corectie de 1,09 primit in 2016.
Reducerea varstei de pensionare nu se acorda pentru sporul obtinut pentru conditiile de munca (chiar daca acestea se numesc conditii deosebite) ci daca prezentati o adeverinta in care angajatorul mentioneaza ca ati lucrat in grupa II de munca in perioada anterioara lui 01 aprilie 2001.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1