Subiect "Nedumeriri asupra" Deschis de Nico la data: 12/08/2017 10:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Nedumeriri asupra
Scris de: Nico la data: 12/08/2017 10:25am
Gen:M
Data nasterii:4.06.1953
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:PAP din data de 4 aprilie 2015
Intrebare:

În legătură cu: "legea 216/217 prin care vi se da dreptul sa cereti recalcularea diminuarii pensiei conform aliniatului (4) din legea pensiilor 263/2010 modificat prin legea 142/2016, prin care se reduce aceasta diminuare."

Care e logica din această lege, prin care se recalculează PAP, numai dacă depui cerere și se dă nu din urmă, nu din data publicării, ci din data de 1, de DUPĂ DEPUNEREA CERERII!!! Vor să vină mii de pensionari la casele de pensii, care și așa sunt foarte aglomerate să depună cereri?
Ca să mai ceară vreun alt act și să mai vii o dată?
De ce este o așa birocrație? De ce celui ce nu depune cerere nu i se recalculează?
Nu observă nimeni aberația acestui mod de aplicare a legii?

Cu muțumiri!
Re: Nedumeriri asupra
Scris de: la pensie la data: 12/08/2017 1:15pm
Fara a dori sa ne angajam intr-un dialog in contradictoriu cu dv noi vedem o logica in acest mod de procedura si anume :
1. Legea 216/2017 nu stabileste o data de intrare in vigoare si in aceasta situatie prevederile acesteea intra in vigoare la 3 zile dupa publicarea ei in monitorul oficial.Deci daca a fost publicata in MO in 20 noiembrie 2017 Intra in vigoare in 23 noiembrie 2017. Aplicarea ei pentru o perioada anterioara datei de 23 noiembrie 2017 ar insemna retroactivitatea ei, fapt care este contrar prevederilor constitutionale.
2 Tocmai prin stabilirea ca recalcularea diminuarii sa se faca dupa depunerea unei cereri face ca aceste recalculari sa se faca esalonat pe mai multe luni. Daca aplicarea ei se facea din oficiu trebuia ca toate pensiile, care cad in incidenta acestei legi, sa fie recalculate in cursul unei saptamani pentru a fi platite incepand cu luna decembrie 2017.
Scris de: Nico la data: 12/08/2017 3:59pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Adică eșalonarea pe mai multe luni se face prin faptul că nu ajungi să-ți depui la timp cererea din cauză că vin toți cei îndreptățiți și nu pot fi înregistrate toate cererile, că se termină programul?
De ce nu au prevăzut să intre în vigoare de la 1 ianuarie, să aibă timp de calcul ( ecest calcul este făcut de calculator și este o înmulțire și o împărțire, după simplificarea formulei)
De ce nu au anunțat că intră in vigoare de la 1 decembrie, dar cu mențiunea că se vor calcula în 2-3 luni, cu plătirea din urmă după caz?

Nu mi se pare corect criteriul - primul venit la casa de pensii va primi pensia recalculată, iar cei care nu reușesc să-și depună cererea să rămână pe lunile următoare, pierzând una sau două luni.
Pt reducerea birocrației chiar se vorbea zilele astea, ca instituțiile să nu mai ceară acte/date pe care le au - exact cazul de față.
De ce nu se poate face cerere online?

Cu mulțumiri!
Re: Nedumeriri
Scris de: Nico la data: 12/09/2017 4:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

"Aplicarea ei pentru o perioada anterioara datei de 23 noiembrie 2017 ar insemna retroactivitatea ei, fapt care este contrar prevederilor constitutionale. "

O reparație nu cred că este anticonstituțională, mai ales dacă o formulezi în consecință ( "se recalculează din dec 2012")
Sunt multe legi date ca retroactive ( de recuperare a unor bunuri și drepturi dinante de 1989)

Îmi mențin părerea că trebuia ca înainte de formularea finală a legii să se discute cu asociațiile de pensionari.
Scris de: la pensie la data: 12/09/2017 7:10am
Regretam ca trebuie sa va precizam ca legea fiind deja promulgata trebuie sa fie respectata asa cum a fost facuta.
Va precizam ca suntem de acord cu dv insa acesta este ultimul nostru comentariu pe aceasta tema.
dumeriri asupra
Scris de: nico la data: 12/19/2017 4:21pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: va multumesc f mult ca ati avut infinita rabdare cu mine.
Si multumesc ca-mi dati dreptate, conteaza f mult pt mine, chiar ma gandeam, ca sunt cam singurul (?!??) care am observat anomaliile semnalate...
Chiar am vazut ca parlamentul a votat o lege prin care RETROACTIV ii iarta pe cei care si-au angajat rude inainte de 2013, pe cand era lege ca nu e voie.

PS am depus cererea, deci am pierdut numai 1 luna, sa vedem daca in ianuarie dispare o parte din penalizare, vorba unuia de mai sus - daca au bani.
Scris de: Figan Sandu la data: 01/28/2018 6:07am
nico :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: va multumesc f mult ca ati avut infinita rabdare cu mine.
Si multumesc ca-mi dati dreptate, conteaza f mult pt mine, chiar ma gandeam, ca sunt cam singurul (?!??) care am observat anomaliile semnalate...
Chiar am vazut ca parlamentul a votat o lege prin care RETROACTIV ii iarta pe cei care si-au angajat rude inainte de 2013, pe cand era lege ca nu e voie.

PS am depus cererea, deci am pierdut numai 1 luna, sa vedem daca in ianuarie dispare o parte din penalizare, vorba unuia de mai sus - daca au bani.
Scris de: la pensie la data: 01/28/2018 2:50pm
Pentru Figan Stancu
Daca aveti o intrebare proprie reveniti si apasati pe „Raspunde aici”, dati datele necesare analizei si formulati întrebarea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1