Subiect "pensie" Deschis de RADU la data: 12/09/2017 12:43pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: RADU la data: 12/09/2017 12:43pm
Gen: M
Data nasterii: 1954/08/03
Stagiul de cotizare: 5 ANI
Alte date: AM dubla cetatenie
Intrebare:Sint romin am lucrat 5 ani in Rominia dupa care am plecat in America. Beneficiezi si eu de ceva pensie ? din Rominia multumesc
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 12/11/2017 3:13am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere in Romania aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Deci ne avand stagiul minim de cotizare nu puteti beneficia de pensie.
Cei care au lucrat in Romania si o alta tara, cu care Romania are incheiat un acord bilateral in domeniul asistentei sociale primesc o pensie compusa din doua componente, calculate conform legislatiei fiecarei tari si aceste componente pot fi transmise la domiciliul pensionarului.
Se iau in considerare stagiile de cotizare din cealalta tara numai din punct de vedere al stagiului de cotizare daca este necesar pentru deschiderea dreptului la pensie.
Din pacate Romania nu are incheiat un astfel de acord cu USA (presupunem ca la aceasta tara ati facut referire). Insa va sfatuim ca sa urmariti aceasta problema deoarece este posibil ca in viitor sa fie incheiat un astfel de acord.
Va sfatuim ca daca mai postati mesaje pe acest site sa exprimati luna de nastere in litere pentru a nu se crea confuzii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1