Gen:M
Data nasterii:21.11.1961
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare::Buna ziua.Am si eu cateva intrebari,care,cu amabilitatea dumneavoastra,as dori sa le pot afla raspunsul.Am fost subofiter de jandarmi in cadrul MAI.Am iesit la pensie si lucrez acum in mediul privat.Doream sa va intreb,avand in vedere noul cod fiscal,recent aprobat,doua lucruri.Avand in vedere ca sunt pensionar,ar mai trebui ca firma la care lucrez sa imi opreasca din salariu contributiile de asigurari sociale,eu fiind deja pensionar.Pot merge la firma si pe baza Deciziei de Pensie sa solicit sa nu m-i se mai opreasca din salariu aceste contributii?.Si a doua intrebare este legata de prima.Daca este corect si legal sa m-i se opreasca aceste contributii de asigurari sociale,eu cand pot fructifica acesti ani in plus lucrati,dupa pensionarea mea din MAI?.Atunci cand,in momentul in care nu mai doresc sa lucrez,unde merg la casa de pensii a MAI,sau la la Casa Nationala de Pensii a Municipiului Bucuresti,pentru recalcularea pensiei in functie de ani lucrati dupa pensionare?.Sau trebuie sa astept,pana fac varsta de pensionare ca orice angajat civil si de abia atunci sa cer recalcularea si daca ar fi asa,care ar fi data exacta la care ar trebui sa cer recalcularea pensiei.Va multumesc frumos pentru atentia acordata si amabilitatatea dumneavoastra.