Subiect "legislație/program site" Deschis de Dănăilă Constantin la data: 01/03/2018 7:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
legislație/program site
Scris de: Dănăilă Constantin la data: 01/03/2018 7:55am
Gen:B
Data nasterii:27.05.1955
Stagiul de cotizare:Peste 37 ani
Alte date:Referitor la modificările aduse Codului fiscal începând cu 2018, respectiv creșterea salariului brut și a cotei de CAS de 25% în loc de 10,5%.

Intrebare:1. Această creștere influențează punctajul general în aceeași proporție?
2.Programul dumneavoastră de pe site corectează automat creșterea când se introduce salariul brut mărit?
VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT și „LA MULȚI ANI!”
Re: legislație/program site
Scris de: la pensie la data: 01/04/2018 5:54am
Punctajul mediu lunar se calculeaza prin impartirea salariului brut (venitului) lunar pentru care se plateste contributie de asigurari sociale la salariu mediu brut comunicat de Institutul National de Statistica.
In cazul in care salariu mediu brut creste pentru toti salariatii va creste si salariu mediu brut comunicat de INS.
Va exista o mica disfunctionalitate in primele luni ale anului pentruca salariu brut individual pentru care se plateste CAS este cunoscut la inceputul luni urmatoare iar salariul mediu brut comunicat de INS este cunoscut la inceputul celei de a doua luni urmatoare.
Deci primul salariu mediu brut pe ianuarie 2018, dupa trecerea contributiilor la angajat, va fi comunicat de INS la inceputul lunii martie 2018.
Va dorim si noi „Un an 2018 cu bucurii”
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1