Subiect "dosar pensie" Deschis de Mirela R la data: 01/24/2018 1:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
dosar pensie
Scris de: Mirela R la data: 01/24/2018 1:15am
Gen: feminin
Data nasterii: 27.06.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Dupa cum mi-ati spus eu am dreptul sa depun dosarul de pensie la limita de virsta incepind cu 27 ian 2018 si la primirea deciziei sa anunt angajatorul DAR eu din septembrie 2017 m-am angajat tot cu ctr de munca la o firma unde lucrez 2 ore/luna croitorie ptr care primesc 20 lei si mi se platesc toate darile.
INTREBARI f IMPORTANTE:
1. acum la depunerea dosarului de pensie de la firma unde lucrez de 35 de ani cu norma intreaga 8 ore/zi trebuie sa inchei si acest al 2 lea contract si sa depun la dosar si situatiiile acestui ctr si apoi dupa primirea decizie de pensionare sa ma reangajez? sau acest ultim ctr se deruleaza in continuare paralel cu pensia.
2 daca am certificat de handicap gr 2 accentuat -permanent sint scutita de la pensie de impozit (pe salariu sint scutita) scutita
Re: dosar pensie
Scris de: la pensie la data: 01/24/2018 3:45am
In codul muncii nu se precizeaza daca aceasta procedura este diferita pentru contractele de munca cu timp partial. Deci dv anuntati si acest angajator si el va decide daca mai modifica acest contract de munca.
In codul fiscale este prevazut ca pensiile mai mici de 2000 sunt neimpozitate si fata de aceasta prevedere nu este o alta pentru scutirea de impozit pentru pensiile persoanelor cu handicap mai mari de 2000 lei.
Re: dosar pensie
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 01/24/2018 8:47am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Ba da,sunteti scutita de la impozit daca aveti certificat de handicap grav sau accentuat. Mergeti la Casa de Pensii si depuneti certificatul impreuna cu cererea de scutire de la impozit.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1