Subiect "calcul punctaj în program" Deschis de Dănăilă Constantin la data: 01/25/2018 8:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul punctaj în program
Scris de: Dănăilă Constantin la data: 01/25/2018 8:26am
Gen:B
Data nasterii:27.05.1955
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date: La art. 99 alin.(1) din Legea nr.263/2010 mod.și republicată se precizează:
„Pentru asiguraţii care au realizat stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5, punctajul lunar realizat în perioada respectivă se majorează cu 0,5% ”.

Intrebare: 1)În algoritmul de calcul de pe site-ul dumneavoastră, se include această majorare în calculul punctajului lunar realizat și respectiv Punctaj Total și Punctaj Pensie rezultat?
2)Formula de calcul a puntajului mediu anual este:
PUNCTAJ MEDIU ANUAL = Nr.puncte realizat aferent 37 ani : Nr.ani stagiu complet (35 ani).Este corect? Numitorul de 35 ani rămâne constant la pensia la limită de vârsta?
Vă mulțumesc foarte mult!
Re: calcul punctaj în program
Scris de: la pensie la data: 01/26/2018 3:54am
1Programul de calcul de pe sit nu calculeaza in mod expres aceasta majorare. Dar in cazurile in care se mai lucreaza dupa varsta standard de pensionare fara sa se pensioneze programul poate calcula aceasta majorare daca se introduce in coloana sporuri in % cifra 0,50.
2 Ati inteles corect calculul punctajului mediu anual. Iar exemplu de calcul este corect.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1