Subiect "Data depunere dosar pensie anticipata" Deschis de Elisabeta la data: 01/28/2018 1:54pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data depunere dosar pensie anticipata
Scris de: Elisabeta la data: 01/28/2018 1:54pm
Gen: F
Data nasterii: 12.12.1958
Stagiul de cotizare: 39 ani si 4 luni
Alte date: Stiu ca puteam iesi la 1 decembrie 2017 la pensie anticipata fara penalizare, dar pentru ca lucrez in invatamant, trebuie sa merg pana la sfarsitul anului scolar.
Intrebare: Daca depun dosarul la 1 iulie 2018, sunt obligata sa merg la scoala pana imi vine decizia de pensionare? Daca nu, atunci in perioada de la depunerea dosarului pana la sosirea deciziei, ce statut pot avea daca am probleme de sanatate? Trebuie sa platesc din mana C.A.S.S.-ul?
VA MULTUMESC!
Re: Data depunere dosar pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 01/29/2018 3:41am
Confirmam ca aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata
Daca sunteti cadru didactic puteti depune dosarul de pensionare inainte de 01 septembrie numai cu acordul Inspectoratului Scolar Judetean.
Daca depuneti dosarul de pensie la 01 iulie 2018 cu acordul Inspectoratului Scolar Judetean si lucrati in continuare pana la primirea deciziei de pensionare nu aveti nicio problema cu asigurarea de sanatate, iar daca nu mai puteti continua activitate se iveste o problema pe care o puteti solutiona intreband la Casa de sanatate de care apartineti.
Pe de alta parte noi nu vedem din ce cauza nu mai puteti sa va mentineti contractul de munca pana in data de 01 septembrie avand in vedere ca in invatamant in aceasta perioada este perioada concediilor anuale si ca daca aveti probleme de sanatate puteti beneficia si de concediu de incapacitate temporara de munca.
Scris de: Elisabeta la data: 01/31/2018 8:24am
Gen: F
Data nasterii: 12.12.1958
Stagiul de cotizare: 39 luni si 5 luni
Alte date:
Intrebare: Pentru ca vreau sa ies la pensie anticipata fara diminuare sunt obligata sa mai merg la munca dupa ce imi depun dosarul la Casa de pensii?
Va multumesc!
Scris de: la pensie la data: 01/31/2018 8:44am
Pensia anticipata, nediminuata se acorda de la data depunerii dosarului de pensie si se introduce in plata de la data depunerii dovezii de incetarea a contractului de munca.
Daca nu doriti sa mai lucrati dupa depunerea dosarului de pensie cereti angajatorului sa inceteze contractul de munca astfel ca sa puteti depune dovada incetarii activitatii odata cu depunerea dosarului de pensie.
In acest caz pensia se introduce in plata de la data depunerii dosarului de pensionare dar veti primi prima pensie (si restantele care vi se cuvin) in luna urmatoare celei in care ati primit decizia de pensionare. Aceasta varianta are dezavantajul ca o perioada de cca 2- 3 luni nu veti primi venituri iar in cazul in care din anumite motive dosarul este respis aceasta perioada este si mai mare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1