Subiect "recalculare pensie anticipata" Deschis de DI la data: 02/08/2018 2:09am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie anticipata
Scris de: DI la data: 02/08/2018 2:09am
Gen:F
Data nasterii:sept 1959
Stagiul de cotizare:35 ani si 6 luni
Alte date:la care se adauga si perioada facultatii
Intrebare:Daca as intentiona sa ma pensionez anticipat partial fara sa intrerup activitatea (suspendata),iar dupa un an ma decid sa ma pensionez anticipat partial pensia anticipata stabilita initial ramane aceeasi sau se recalculeaza? Multumesc!
Re: recalculare pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 02/09/2018 4:41am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in luna martie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Daca cereti pensie anticipata partiala, diminuata, si nu retrageti cererea pana la emiterea deciziei aceasta ramane definitiva pana la indeplinirea conditiilor de trecere la pensia pentru limita de varsta.
Deci daca nu incetati activitatea la depunerea cererii de pensionare anticipata partiala pensia se suspenda pana la incetarea activitatii iar daca atunci nu aveti conditii pentru pensie pentru limita de varsta vi se pune in plata pensia anticipata partiala stabilita prin decizie fara a fi recalculata (ca punctaj sau ca diminuare). Perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensie anticipata partiala se ia in calcul numai la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1