Subiect "Noteri in carnet munca" Deschis de GigH la data: 02/27/2018 12:39pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Noteri in carnet munca
Scris de: GigH la data: 02/27/2018 12:39pm
Gen:B
Data nasterii:22.12.1956
Stagiul de cotizare:40ani și 3luni, din care 8ani și 7 luni Gr. a doua, 9 luni conditii deosebite
Alte date:
Intrebare:As dori sa știu dacă concediul de studii de 93 zile evidentiat in carnetul de munca la terminarea facultății la seral, la încetarea contractului de muncă prin transfer, in anul 1988(se specifica mai exact că în perioada 1983-1988 am beneficiat de 93 zile concediu de studii)se scade din vechimea de munca, astfel va trebui sa mai lucrez încă 3luni din noiembrie 2018, când, după calculele mele pot ieși la pensie anticipata nediminuata. In ianuarie 2011 când am primit carnetul de munca am observat că cineva a scris cu creionul în dreptul acelei notații că "nu se ia". Ce înseamnă acest lucru?
Va mulțumesc anticipat pentru raspuns.
Re: Noteri in carnet munca
Scris de: la pensie la data: 02/28/2018 1:56am
Concediile de studii sunt concedii fara plata si ele nu se asimileaza stagiului de cotizare, deci nu se iau in calculul stagiului de cotizare.
Scris de: GigH la data: 03/01/2018 4:38am
Gen:B
Data nasterii:22.12.1956
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Ceea ce mă nelamureste este faptul ca se specifica 93zile concediu de studii în perioada 1983-1988, și nu se scrie dacă sunt zile vb lucrătoare sau calendaristice, data exacta, știind că în calculul punctajului se ia venitul vb lunar brut, atunci salariul tarifar de încadrare, raportat la salariul mediu brut pe economie. De altfel atunci săptămână de lucru era de 6zile, cu o zi mai mult decât în prezent,probabil că din această cauză se și luau în calcul la pensie 25, sau 30 ani. Întrebarea ar fi cu cât ar trebui sa lucrez in plus pentru a completa vechimea de 43ani, știind că fără această perioadă de 93 zile ar fi trebuit să fac cererea de pensionare anticipata nepenalizata in 11 noiembrie 2018.
Scris de: la pensie la data: 03/01/2018 7:31am
Presupunem ca acest concediu este exprimat in zile lucratoare asa cum sunt exprimate si celelalte concedii.
Transformarea perioadelor exprimate in zile lucratoare in zile calendaristice, conform legii, este facuta numai de Casa de pensii. In consecinta va sfatuim sa va adresati casei de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1