Subiect "concediu medical" Deschis de Dănăilă Constantin la data: 03/01/2018 8:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
concediu medical
Scris de: Dănăilă Constantin la data: 03/01/2018 8:51am
Gen: B
Data nasterii: 27mai1955
Stagiul de cotizare:peste 35 ani
Alte date: Am citit pe un site că „perioada de concedii medicale intra in calcul la pensie ca stagiu de cotizare indiferent de perioada in care am beneficiat in timpul activitatii. Până la data de 01.04.2001 se luau informatiile din carnetul de munca si in perioada inainte de aceasta data concediile medicale nu se inregistrau in carnet, erau vechime in muncă.După data de 01,04.2001 concediile medicale s-au acordat in baza Legii 19 din 2001 dar pentru indemnizatiile primite nu se calcula CAS, motiv pentru care se iau in calcul ca perioade asimilate in baza art 49 din Legea 263 din 2010.
Dupa data de 01.01.2006 concediile medicale se acordă in baza OUG 158 DIN 2005 si s-a platit si se plateste si in prezent CAS pentru indemnizatiile primite, deci sunt perioade contributive in sistemul public de pensie.

De asemenea, scria că venitul pentru calculul pensiei după data de 01.01.2006 nu-l reprezintă indemnizatia de concediu medical, ci îl reprezintă baza de calcul aL CAS care până la data de 01.01.2011 a fost salariul minim brut pe țară calculat bineinteles la nr. de zile de concediu medical si dupa acestă dată 35% din salariul mediu brut pe tară din anul respectiv.
Intrebare: AVÂND ÎN VEDERE CĂ ÎN ANUL 2013, SALARIUL MEDIU BRUT PE ȚARĂ COMUNICAT DE INS, A FOST DE 2163 LEI, IAR ÎN PERIOADA 11 IUNIE 2013- 31 AUGUST 2013 AM FOST ÎN CONCEDIU MEDICAL,VĂ ROG SĂ-MI SPUNEȚI CE SUMĂ SE INTRODUCE ÎN PROGRAMUL DE CALCUL PENTRU ACESTE LUNI ȘI DACĂ PRECIZĂRILE DE MAI SUS DE PE SITE, SUNT ÎN VIGOARE!
VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT ȘI VĂ DORESC O PRIMĂVARĂ FRUMOASĂ!!!
Re: concediu medical
Scris de: la pensie la data: 03/02/2018 1:09am
Regretam ca nu ati acceptat raspunsul nostru anterior pe aceasta tema, care se baza pe art 49 alin (1) litera e) din legea pensiilor 263/2010 care prevede :
“In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate in care asiguratul a beneficiat, incepand cu 01 ianuarie 2005, de concediu pentru incapacitate temporara de munca cauzata de accident de munca si boli profesionale “.
Dv beneficiind de concediu pentru incapacitate temporara de munca cauzata de o boala obisnuita si conform acestei prevederi nu beneficiati de asimilarea cu stagiul de cotizare si acesta nu se ia in calculul pensiei.
Nu putem sa judecam afirmatii de pe alt site decat daca sunt motivate cu prevederea legala verificabila.
Noi am pus la dispozitie un program de calcul punctaj pensie si daca dv considerati ca indicatiile noastre sunt gresite puteti sa-l folositi cum credeti ca este mai corect.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1