Subiect "Pensie anticipata" Deschis de ROBERTH POP la data: 03/02/2018 1:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata
Scris de: ROBERTH POP la data: 03/02/2018 1:48am
Gen:M
Data nasterii:30 Septembrie 1957
Stagiul de cotizare:33 ani si 6 luni
Alte date:grupa II -11 ani,5 luni
armata 9 luni, facultate 5 ani
Intrebare:Cand pot beneficia de vreo forma de pensionare anticipata ?
Re: Pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 03/02/2018 6:16am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 30 septembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani , stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv lucrat in grupa II de munca a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Pentru stagiul de 11 ani lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si studii universitare si realizati stagiul de cotizare de 42 ani.
Pentru stagiul de 11 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani adica in data de 30 septembrie 2020.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Scris de: ROBERTH POP la data: 04/11/2018 5:46am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Multumesc !
Avand in vedere raspunsul dvs, as mai dori sa stiu:
- daca solicit pensia anticipata partiala , cuantumul cu care se diminueaza pensia se calculeaza aferent perioadei de la data depunerii si pana la varsta standard de pensionare ( 65 ani) sau doar pana la varsta de 63 de ani( ca urmare a reducerii varstei de pensionare pt perioada lucrata in conditii deosebite).
In caz concret, daca solicit pensia anticipate partial incepand cu data de 01.05.2018.
Scris de: la pensie la data: 04/11/2018 8:30am
Pentru calculul diminuarii pensiei anticipate partiale se ia in calcul numarul de luni de anticipare pana la data in care aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta adica 30 septembrie 2020 si stagiul de cotizare la data cererii pensiei anticipate partiale fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si studii universitare.
In cazul concret propus de dv rezulta 29 luni de anticipare si un stagiu de cotizare de 36 ani si 3 luni, adica cu peste 1 an mai mult decat stagiul complet de cotizare de 35 ani, rezulta o diminuare a pensiei anticipate partiale cu 13,05 %.
Acest calcul il puteti face pe site-ul nostru la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/anticipata3.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1