Subiect "posibilitate pensionare pensie anticipata partial" Deschis de Gligor Simona la data: 03/07/2018 1:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
posibilitate pensionare pensie anticipata partial
Scris de: Gligor Simona la data: 03/07/2018 1:46am
Gen:maculin
Data nasterii:25.04.1958
Stagiul de cotizare:32 de ani
Alte date:
Intrebare:Sotul meu se poate pensiona anticipat partial avand stagiul de cotizare mentionat, studii superioare de lunga durata, stagiul militar(9luni)?
Diferenta pentru stagiul complet de cotizare se mai poate platiin avans?
Re: posibilitate pensionare pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 03/07/2018 2:26am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 25 aprilie 2023 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Deoarece nu are stagiul complet de cotizare de 35 ani nu poate beneficia de pensie anticipata partiala la varsta de 60 ani.
Completarea stagiilor de cotizare prin contracte de asigurare sociala conform legii 186/2016, pentru perioade anterioare in care nu a fost angajat, se mai poate face insa se pune o problema si anume:
Initial acest contract se putea incheia si pentru completarea stagiului complet de cotizare in vederea obtinerii pensiei anticipate partiale. Vizitatorii acestui site au semnalat ca incepand cu 01 ianuarie 2018 nu se mai poate face astfel de completare pentru obtinerea pensiei anticipate partiale ci numai pentru completarea stagiului minim de cotizare pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.
Deci va sfatuim sa cereti la Casa de pensii precizari si garantii ca nu veti plati in zadar o suma asa de mare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1