Subiect "pensie de invaliditate" Deschis de amelia ion la data: 03/07/2018 11:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de invaliditate
Scris de: amelia ion la data: 03/07/2018 11:37am
Gen:feminin
Data nasterii:28.06.1963
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare:Lucrez ca si contabila am 55 ani si imi solicit mult ochii. am dioptrii de +3 la un ochi si -12 la celalalt.Dupa ce lucrez cateva ore am probleme de acuratete la vedere.La aceasta diferenta de dioptrii nu se poate folosii decat ochelari cu lentila doar pt. ochiucul cu +3 iar la celalalt ochi lentila este una normala fara dioptrii.Aceste prescriptii pt. ochelari sunt date de medici.As vrea sa stiu daca as avea dreptul la pensie de invaliditate si ce proceduri sa initiez in acest scop. Va multumesc anticipat pt. raspuns
Re: pensie de invaliditate
Scris de: la pensie la data: 03/08/2018 2:29am
Pentru a obtine pensie de invaliditate trebuie sa fiti incadrata in un grad de invaliditate de Comisia de Expertiza a Capacitatii de Munca care este organizata pe langa Casa de pensii.
Pentru aceasta trebuie sa va adresati acestei comisii cu o cerere insotita de un dosar medical. Aceasta comisie va programeaza la expertiza si daca medicul expert de la aceasta comisie constata ca afectiunea pe care o aveti va scade capacitatea de munca sub 50 % da o decizie de incadrare in un grad de invaliditate.
Cu decizia de incadrare in gradul de invaliditate va puteti intocmi dosarul de pensie de invaliditate.
Informatii privind dosarul pe care trebuie sa-l depuneti la comisia de expertiza aflati daca va adresati direct acestei comisii organizata pe langa Casa de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1