Subiect "calcul pensie" Deschis de RG2 la data: 03/08/2018 12:25pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: RG2 la data: 03/08/2018 12:25pm
Gen:F
Data nasterii:20.04.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
In perioada 1979 - 1987 am avut 279 de zile fara plata necesare pregatirii si sustinerii examenelor de facultate.
In perioada de inainte de 1 aprilie 2001, angajatii nu au platit contributie de asigurari sociale, aceasta a fost platita numai de angajator pentru intreg fondul de salarii, acestia platind doar contributia pentru pensie suplimentara.
Imi puteti spune cum se calculeaza aceste zile daca in cartea de munca este doar mentionat ca in perioada respectiva am avut acel nr de zile?
Multumesc!
Re: calcul pensie
Scris de: RG2 la data: 03/08/2018 10:23pm
RG2 :
Gen:F
Data nasterii:20.04.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
In perioada 1979 - 1987 am avut 279 de zile fara plata necesare pregatirii si sustinerii examenelor de facultate pe care am facut-o la seral.
Conform legii, pentru perioada de inainte de 1 aprilie 2001, angajatii nu au platit contributie de asigurari sociale, aceasta a fost platita numai de angajator pentru intreg fondul de salarii, angajatii platind doar contributia pentru pensie suplimentara.
De asemenea conform art 164 (1) "Pentru perioadele necontributive care, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, au constituit vechime in munca utila la pensie, la determinarea punctajului lunar al persoanei se utilizeaza salariul minim pe economie, brut sau net, dupa caz, sau salariul de baza minim brut pe tara din perioadele respective".
In aceste conditii imi puteti spune cum se calculeaza aceasta perioada de 297 de zile la punctajul lunar, daca in cartea de munca este doar mentionat ca in perioada respectiva am avut acel nr de zile de fara plata fara a se mentiona in ce perioada?
Pe de alta parte luand in considerare articolele de mai sus din lege, e normal sa se scada aceste zile?

Multumesc!
Scris de: la pensie la data: 03/09/2018 1:32am
Perioada concediilor fara plata nu se incadreaza in prevederile art 164 din legea pensiilor 263/2010 deoarece aceasta perioada nu constituie vechime in munca utila la pensie si nici nu se asimileaza stagiului de cotizare si in consecinta nu se iau in calculul punctajului pensiei.
Aceste concedii fiind fara plata nu au facut parte din fondul de salarii si deci pentru ele nu a platit contributie de asigurari sociale nici angajatorul.
Va atentionam ca dupa cate stim noi aceste concedii sunt exprimate in zile lucratoare si pentru a fi scazute din perioada lucrata trebuie sa fie transformate in zile calendaristice, transformare pe care o poate face numai Casa de pensii.
Scris de: RG2 la data: 03/09/2018 3:31am
la pensie :
Perioada concediilor fara plata nu se incadreaza in prevederile art 164 din legea pensiilor 263/2010 deoarece aceasta perioada nu constituie vechime in munca utila la pensie si nici nu se asimileaza stagiului de cotizare si in consecinta nu se iau in calculul punctajului pensiei.
Aceste concedii fiind fara plata nu au facut parte din fondul de salarii si deci pentru ele nu a platit contributie de asigurari sociale nici angajatorul.
Va atentionam ca dupa cate stim noi aceste concedii sunt exprimate in zile lucratoare si pentru a fi scazute din perioada lucrata trebuie sa fie transformate in zile calendaristice, transformare pe care o poate face numai Casa de pensii.

Multumesc!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1