Subiect "Data iesirii la pensie" Deschis de Aurelian C. N la data: 05/29/2018 6:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data iesirii la pensie
Scris de: Aurelian C. N la data: 05/29/2018 6:50am
Gen:M
Data nasterii:07.04.1958
Stagiul de cotizare:28 ani si 8 luni(la data de 31.03.2018)cf date introduse in aplicatie)
Alte date:Din stagiu total,vechime in Grupa a II-a--- 10 ani,10 luni-100% .
Intrebare:data iesirii la pensie
Re: Data iesirii la pensie
Scris de: la pensie la data: 05/30/2018 4:47am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 07 aprilie 2023 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv lucrat in grupa II de munca a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Pentru stagiul de 10 ani si 10 luni lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 31 ani si 2 luni.
Pentru stagiul de cotizare de 10 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta dupa varsta de 63 ani, daca va completatui stagiul de cotizare cu 3 ani si 10 luni si realizati stagiul complet de cotizare
Deoarece am observat ca in programul de calcul ati introdus o perioada de 1 an si 6 luni de stagiu militar acesta se asimileaza cu stagiul de cotizare luandu-se in calcul pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare si pensionare cu pensie pentru limita de varsta. In aceasta situatie pentru a beneficia reducerea varstei de pensionare trebuie sa va completati stagiul de cotizare cu 2 ani si 4 luni.
Am facut o verificare sumara a datelor introduse de dv in programul de calcul si avem urmatoarele observatii :
- Ati introdus in prima pagina din program un indice de corectie de 1,15 si acesta se acorda numai celor care ies la pensie in anul 2018.
- Ati introdus pe perioade mari codul “N “ si in aceasta perioada programul introduce automat salariul minim pe economie si avem dubii daca cei de la Casa de pensii vor accepta aceasta situatie deoarece in perioada inainte de 01 aprilie 2001 trebuie sa dovediti salariile prin carnetul de munca sau prin adeverinte eliberate de angajator iar in perioada dupa aceasta data Casa de pensii are in evidenta sumele pentru care s-a platit CAS.
- Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Acest spor il putem calcula noi daca ne precizati ca in aceasta perioada ati introdus toate datele necesare.
Scris de: Aurelian C. N la data: 05/31/2018 2:09am
Gen:M
Data nasterii:07.04.1958
Stagiul de cotizare:28 ani si 8 luni la data de 31.03.2018
Alte date:Din stagiu total,vechime in Grupa a II-a--- 10 ani,10 luni-100% .
Intrebare:data iesirii la pensie

Va multumesc pentru informatiile transmise.
Revin cu cateva precizari in completarea datelor initiale:
-in stagiu de cotizare de 28 ani si 8 luni a fost cuprins si stagiul militar (1 an si 6 luni);
-perioadele pentru care am introdus in aplicatie codul "N" reprezinta drepturi cf legii 1 din 1991,respectiv somaj.
Perioadele in care am beneficiat de somaj au fost 01.03.1994-25.11.1994 si 01.06.1995-25.02.1996.In cartea de munca a fost evidentiat somajul fara suma.
-voi completa sporul de vechime inainte de 01.04.1992 cf precizari.
Va rog sa verificati daca intervin modificari in datele
transmise.
Multumesc.
Scris de: la pensie la data: 05/31/2018 3:41am
In urma precizarilor facute fata de raspunsul anterior mai facem urmatoarele precizari :
1 Deoarece ati luat si dv in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar stagiul dv de cotizare realizat ramane 31 ani si 2 luni si pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in gr II de munca trebuie sa va completati stagiul de cotizare cu cca 3 ani si 10 luni. Pentru un calcul exact al stagiului de cotizare de completat ar trebui sa cereti un calcul precis, la zile, de la Casa de pensii.
2 Sporul de vechime introdus inainte de 01 aprilie 1992 credem ca este suficient de corect
3 In perioada de somaj completarea carnetului de munca, cu indemnizatiile lunare de care ati beneficiat, trebuia sa fie facuta de catre functionarii de la Oficiul Judetean de Ocupare a Fortei de Munca. Introducand codul N in aceastra perioada introduceti in calcul o eroare pentruca la calculul facut de Casa de pensii nu vor lua in calcul salariul minim pe economie, asa cum face programul nostru. In aceasta privinta credem ca ar fi oportun sa mergeti la OJOFM cu carnetul de munca si sa le cereti sa lamureasca situatia, dupa parerea noastra prin eliberarea unei adeverinte cu salariile din acea perioada.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1