Subiect "rugaminte" Deschis de MARIN GABRIEL la data: 06/22/2018 6:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
rugaminte
Scris de: MARIN GABRIEL la data: 06/22/2018 6:10am
Gen:M
Data nasterii:07.09.1956
Stagiul de cotizare:40
Alte date:
Intrebare:Am introdus datele pentru calcul pensie, rugamintea mea este daca puteti verifica corectitudinea datelor introduse
Re: rugaminte
Scris de: la pensie la data: 06/23/2018 8:04am
Pentru a putea face o verificare corecta avem nevoie de mai informatii decat cele furnizate.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 07 septembrie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani , stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv lucrat in grupa II de munca a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Pentru stagiul de 10 ani luni lucrat in gr II de munca (atentie pentru a lua in calcul acest stagiu trebuie sa aveti 10 ani complecti, nu se admit diferente) beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 42 ani si 6 luni. In program exista o perioada de 8 luni in anul 1999 in care ati selectat codul L fara sa introduceti salarii. Nu am luat in calcul aceasta perioada.
Pentru stagiul de cotizare de 10 ani, completi, lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani adica in luna 07 septembrie 2019.

Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii.
1 Daca intentionati sa cereti pensie anticipata partiala in anul 2018 introduceti in pagina de intrare indicele de corectie 1,15.
2.Daca cereti pensie in luna septembrie 2018 aceasta presupunem ca este anticipata partiala, diminuata. In acest caz este gresit sa introduceti in calcul stagiul militar pentru ca acesta nu se ia in calculul pensiei anticipate partiale.
3 Ati introdus sporuri in % fara a preciza care sunt aceste sporuri. Noi presupunem ca ati beneficiat de sporuri pentru conditiile de munca, sporuri pentru ore de noapte si spor de vechime.
Neavand elementele necesare nu putem verifica daca suma acestora introdusa in program este corecta. Ramane sa faceti dv acesta verificare avand in vedere ca sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 se calculeaza automat si acesta este :
Intre iunie 1982 - august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 - mai 1987 6 %
Intre iunie 1987 - martie 1992 9 %
Restul sporurilor (cu exceptia celui de vechime inainte de 01 aprilie 1992) se introduc daca pentru acestea aveti adeverinte doveditoare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1