Subiect "La cat timp primesc prima pensie,după decizie?" Deschis de Fazekas Iosif la data: 06/22/2018 11:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
La cat timp primesc prima pensie,după decizie?
Scris de: Fazekas Iosif la data: 06/22/2018 11:15am
Gen:m
Data nasterii:1957/09/02
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:La cat timp primesc prima pensie,după decizie?
Am primit decizia in 11 aprilie 2018,dar nu am primit pensia,la cat timp trebuie s-a primesc,1-2-3 luni?multumesc
Re: La cat timp primesc prima pensie,după decizie?
Scris de: la pensie la data: 06/23/2018 8:15am
Avand in vedere dialogul cu dv anterior presupunem ca ati primit decizie de pensie anticipata partiala si ca dupa depunerea dosarului de pensie nu ati mai lucrat.
In acest caz trebuia sa primiti prima pensie in luna urmatoare celei in care ati primit decizia de pensionare, adica in luna mai 2018. Deci va sfatuim sa mergeti la Casa teritoriala de pensii pentru a vedea ce s-a intamplat de nu ati primit pensia.
Scris de: Iosif Fazekas la data: 07/18/2018 5:22am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,mulțumesc,pt.răspuns,am fost la casa de pensii din baia mare,si ni s-a spus ,ca trebuia sa depunem declarație pe propria răspundere, ca nu lucrez,si după 30 zile o sa primesc prima pensie.
In feb.2018 am depus declarație ca nu lucrez,dar se pare ca au pierdut - o.
Daca lucram,apărea in sistem activitate a.
In concluzie,decizia finala primita din 11 aprilie 2018,si pina azi inca nu am pensie.
Scris de: la pensie la data: 07/18/2018 7:14am
Evident ca daca lucrati aparea in evidenta casei de pensii CAS-ul platit.
La data depunerii dosarului trebuia sa depuneti dovada incetarii activitatii pentru ca plata sa fie facuta de la data depunerii dosarului. Daca la depunerea dosarului de pensionare ati depus declaratia ca nu mai lucrati sau ati depus-o dupa depunerea dosarului de pensionare si aveti dovada depunerii (numarul de inregistrare) depuneti o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii in care precizati clar cum ati depus declaratia ca nu lucrati si ca acum dupa 5 luni inca nu ati primit pensia. Contestatia se depune la registratura Casei de pensii si daca raspunsul la contestatie este nemultumitor sau daca si acesta intarzie mai mult de 2 - 3 luni aveti dreptul sa deschideti o actiune in justitie (la tribunal).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1