Subiect "Sporul de vechime" Deschis de Georgescu Georgeta la data: 06/22/2018 1:39pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Sporul de vechime
Scris de: Georgescu Georgeta la data: 06/22/2018 1:39pm
Gen:feminin
Data nasterii:21.03.1954
Stagiul de cotizare:41 de ani
Alte date:Facultate la zi 4 ani,48 luni lucru cu contract de munca ,titular pensionabil in invatamant,peste varsta standard de pensionare ,de 59 de ani si 9 luni
Intrebare:

Este necesara o Adeverinta cu sporul lunar de vechime inainte de 1 aprilie 1992 ? El era inregistrat in Carnetul de Munca numai cand se schimba .

Este necesara o Adeverinta cu sporurile lunare de vechime
intre 1 aprilie 1992 si 1 ianuarie 2011 ? In Carnetul de Munca ,pentru 1992 este inregistrat sporul de vechime incepand cu 1 septembrie si nu cu 1 aprilie .Oricum nu sunt inregistrate decat dupa acelasi principiu :cand se schimbau

Este necesara o Adeverinta privind vechimea in munca dupa 1 ianuarie 2011?

Din aprilie 2001 si deci si inauarie 2011 sunt suficiente datele din sistemul electronc al Casei de Pensii sau mai trebuie si Adeverinte angajator.
Lucrand ca titular cu norma intreaga la o unitate si plata cu ora la alte doua unitati sunt necesare Adeverinte de la fiecare angajator in situatia in care toti angajatorii au depus Declaratiile la Casa de Pensii?

Ce indice de corectie se aplica daca ,Contractul meu de munca incetand pe 1 sept 2018 ,ar trebui sa-mi depun in acea zi dosarul de pensionare.

Ce statut am intre momentul depunerii dosarului si cel al primirii deciziei de pensionare ?

Va multumesc
Re: Sporul de vechime
Scris de: la pensie la data: 06/23/2018 8:44am
1 Sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 se calculeaza automat si pentru acesta nu trebuie sa prezentati adeverinta.
2 Pentru sporul de vechime dupa 01 aprilie 1992 si alte sporuri de la angajare pana in 31 martie 2001, pana la includerea tuturor in salariu inscris in carnetul de munca (era prevazut ca aceasta sa fie facuta incepand cu septembrie 1992) trebuie sa prezentati adeverinta avand in vedere ca nu sunt inscrise corespunzator in carnetul de munca.
3 Pentru perioada intre 01 aprilie 2001 pana in 01 ianuarie 2011 nu sunt necesare adeverinte deoarece asa cum presupuneti, sunt date suficiente in in arhiva electronica a Casei de pensii.
Sunt necesare adeverinte de la toti angajatorii la care ati lucrat dupa 01 ianuarie 2011 si in cazul in care ati lucrat concomitent la mai multi angajatori fara a va putea sa va dam o explicatie. Daca doriti aceasta explicatie cereti-o la Casa de pensii.
Daca cereti pensie in anul 2018 indicele de corectie care vi se acorda este 1,15.
Incepand cu data depunerii dosarului de pensie aveti un statut incert, adica daca dosarul este complet si este acceptat de Casa de pensie sunteti pensionar, iar daca dosarul este respins nu sunteti nici pensionar si nici angajat daca la data depunerii dosarului ati incetat activitatea. Din aceasta cauza trebuie sa dati toata atentia intocmirii dosarului de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1