Subiect "opțiune continuare contract de muncă după data ieșirii la pensie" Deschis de Dănăilă Constantin la data: 07/04/2018 9:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
opțiune continuare contract de muncă după data ieșirii la pensie
Scris de: Dănăilă Constantin la data: 07/04/2018 9:49am
Gen:B
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare: Peste 38 ani funcționar public
Alte date: Prin Legea 156/2018 (MO 554/03.07.2018) există acum posibilitatea legală de a continua relațiile de muncă și după data ieșirii la pensie.
ÎNTREBARE: Cum ar fi mai avantajos? Depunerea dosarului la data prevăzută sau după continuarea relațiilor de muncă și încetarea acestora?
VĂ MULȚUMESC ȘI VĂ APRECIEZ PENTRU ACTIVITATEA DUMNEAVOASTRĂ!
Re: opțiune continuare contract de muncă după data ieșirii la pensie
Scris de: la pensie la data: 07/05/2018 2:56am
Continuarea activitatii prin contract de munca dupa varsta standard de pensionare nu este legata de iesirea la pensie pentru limita astfel :
- Conform art 56 alin (1) litera c) din Codul muncii (legea 53/2003) la data indeplinirii cumulative a varstei standard de pensionare si a stagiului minim de cotizare , in cazul 65 ani , contractul de munca inceteaza de drept. Constatarea indeplinirii acestor conditii se face in termen de 5 zile lucratoare prin emiterea unei decizii de incetarea contractului de munca, care se comunica in alte 5 zile lucratoare.
Daca angajatorul si angajatul sunt de acord se poate incheia un alt contract de munca.
- La data indeplinirii cumulative a varstei standard de pensionare si a stagiului minim de cotizare , in cazul 65 ani , aveti dreptul sa depuneti dosarul de pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1