Subiect "Grupa a doua" Deschis de Damsa Lenuta la data: 07/27/2018 4:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Grupa a doua
Scris de: Damsa Lenuta la data: 07/27/2018 4:37am
Gen:f
Data nasterii30.06.1960:
Stagiul de cotizare32:
Alte date:9 ani in grupa a doua
Intrebare: La sfirsitul anului trecut când sa făcut recalcularea pensiilor pt cei cu grupa a doua am primit răspuns de la casa de pensii ca deși a crescut punctajul total cu 1,91924 pensia mea a fost mai mică pt ca sa impartit la alt nr de ani nu acela la care sa făcut calculul inițial, adică pensia mea a fost calculata împărțindu-se nr de puncte la 20 pt ca am lucrat in condiții de handicap accentuat iar la recalculare sa împărțit la 21 de ani 2 luni, acum cu noua reglementare mai intra dosarul meu la recalculare? Se împarte la 20 sau categoria aceasta nu intra la recalculare? Mulțumesc mult.
Re: Grupa a doua
Scris de: la pensie la data: 07/28/2018 3:17am
In cazul dv modificarile recente facute art 169^1 din legea pensiilor 263/2010, articol conform caruia v-a fost recalculata pensia pentru stagiul in gr II de munca in anul trecut nu aduce modificari in modul de calcul al pensiei. Stagiul de cotizare cu care se calculeaza punctajul mediu al pensiei dv ramane doua treimi din stagiul complet de cotizare. Cum in cazul dv stagiul complet de cotizare, conform legii actuale a pensiilor 263/2010, fiind 31 ani si 9 luni, doua treimi din acesta face stagiul de cotizare de 21 ani si 2 luni cu care s-a facut calculul anul trecut.
Primul calcul al punctajului pensiei care s-a facut cu 20 ani afost facut probabil inainte de 01 ianuarie 2011 conform legii pensiilor de atunci 19/2000 conform careia stagiul complet de cotizare al dv a fost 30 ani iar doua treimi din acesta este 20 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1