Subiect "calcul pct pensie" Deschis de apetrei la data: 07/28/2018 1:49pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pct pensie
Scris de: apetrei la data: 07/28/2018 1:49pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
IntrGen:f
Data nasterii:1955-7 oct
Stagiul de cotizare:39 ani si 9 luni
Alte date:punctaj 44,44519......indice de corectie 1,09
Intrebare:Va rog f mult sa mi calculati punctul de pensie pt ca la calculul dupa lege punctajul rezultat de casa de pensii este mai mic decat ar trebui sa fie si inca o intrebare...acum se iau in calcul sarbatorile legale platite dublu??,,,,mi s au refuzat documentele pt aceste plati cat si cele pt salarii de merit, va multumesc!ebare:
Re: calcul pct pensie
Scris de: la pensie la data: 07/30/2018 3:26am
Pentru verificarea calculului punctajului mediu al pensiei trebuia sa mai dati si alte informatii cum ar fi:
- Daca ati beneficiat de iesirea initiala la pensie in anul 2016
- Daca beneficiat si de pensie anticipata si in acest caz trebuia precizat daca punctajul total de la pensia anticipata este diferit de cel de la pensia pentru limita de varsta.
Noi am luat in calcul urmatoarele :
- Nu ati beneficiat de pensie anticipata ci in anul 2016 ati iesit initial la pensie.
- Punctajul total anual a fost cel calculat la iesirea initiala la pensie pentru limita de varsta in anul 2016.
In acest caz calculul se face astfel :
Calculul punctajului mediu anual prin impartirea numarului total de puncte anuale la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 30 ani si 3 luni (30,25).
44,44519/30,25 = 1,46926 puncte
Calculul punctajului mediu anual corectat :
1,46926 X 1,09 = 1,60149 puncte

Baza de calcul a punctajului pensiei este prezentata pe larg de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Acolo explicam ca sporurile pentru orele lucrate in sarbatorile legale si sumele suplimentare primite in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 nu fac parte din baza de calcul a pensiei.
Scris de: apetrei la data: 07/30/2018 9:14am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:va multumesc..asa cum am banuit puncul de pensie calculat de Casa de pensii Neamt este mai mic decat cel calculat de d-stra desi criteriile de calcul sunt corecte cu datele folosite de d stra cu singura modificare ca am cotizat 39 ani si 11 lui nu 9...am iesit de drept la pensie fara pensie anticipata sau alte probleme....ce e de facut acum daca au greit???...diferenta nu e f mare dar la indexari conteaza....am sanse sa remedieze??..mulltumesc..
Scris de: la pensie la data: 07/31/2018 2:02am
Calculul facut de noi are un singur semn de intrebare, acela de unde ati luat punctajul total realizat si acest calcul este corect numai daca l-ati luat de pe decizia de pensionare.
Avem rezerve ca acest calcul putea fi facut gresit de Casa de pensii pentruca acesta se face cu un program de calcul, asa cum face si programul de calcul de pe site-ul nostru, pe care am vazut ca l-ati folosit si dv.
In aceste conditii va sfatuim sa mai verificati incaodata datele introduse in calcul si numai daca acestea sunt corecte puteti face o contestatie la Comisia Centrala de Contestatii (se depune la registratura casei de pensii). Atentie insa ca pentru a avea sorti de izbanda in contestatie trebuie sa precizati unde este gresala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1