Subiect "Pensie anticipata" Deschis de Alin la data: 07/29/2018 7:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata
Scris de: Alin la data: 07/29/2018 7:04am
Gen:masculin
Data nasterii:15.08.1957
Stagiul de cotizare:27 de ani si 4 luni
Alte date:21 de ani vechime in petrol , 5 ani vechime in grupa a 3a ,stagiu militar 1 an si 4 luni, somaj 2 ani
Intrebare:Am 61 de ani, cand pot sa ies la pensie anticipat?
Re: Pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 07/30/2018 4:32am
Datele sunt neclare.
Faptul ca ati lucrat in petrol nu inseamna ca ati beneficiat de grupa de munca. Pentru a afla daca ati beneficiat de grupa de munca trebuie sa va adresati angajatorului la care ati lucrat. Noi am luat in calcul ca nu ati beneficiat de grupa de munca.
Somajul se asimileaza cu stagiul de cotizare daca pe acea perioada ati beneficiat de indemnizatie de somaj. Noi am luat in calcul ca ati beneficiat de indemnizatie de somaj.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 15 august 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru a beneficia de pensie anticipata in conditiile de mai sus trebuie sa aveti stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar iar dv aveti numai 28 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1