Subiect "intrebare" Deschis de oancea grigore la data: 08/24/2018 3:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: oancea grigore la data: 08/24/2018 3:07am
Gen:m
Data nasterii:23 08 1969
Stagiul de cotizare:30 ani 22 gr 2
Alte date:
Intrebare:in contextul noi legi a pensilor dupa cat am studiat am observat ca reducerea de 10 ani care se acorda pensionarilor de invadilitate cugrad acceentuat de handicap ce poate cumula cu alte reduceri in cazul meu cei cinci ani de grupa 2fara a se depasi 13 ani asadar voi putea iesi la pensie cu13 ani mai repede
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 08/24/2018 6:51am
Nu suntem de aceeasi parere.
Prevederea la care va referiti dv este la art 54 alin (2) din noua lege a pensiilor este urmatoarea :
“Reducerile varstelor standard de pensionare acordate asiguratilor sistemului public de pensii prevazute la art 49 si alte acte normative cu caracter special pot fi cumulate fara ca reducerea totala sa fie mai mare de 13 ani “.
In cazul dv reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa II de munca se face conform art 49 din legea noua a pensiilor dar reducerea varstei standard de pensionare pentru stagiul lucrat in conditia de handicap accentuat, preexistent angajarii, nu se face prin un act normativ cu caracter special ci prin prevederile art 52 din aceeasi lege.
Va precizam insa ca pentru a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare pentru starea de handicap accentuat trebuie sa posedati certificat de handicap preexistent datei primei angajari si sa aveti un stagiu de cotizare de 23 ani si 4 luni lucrat in stare de handicap accentuat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1