Subiect "dosar de pensie" Deschis de costel la data: 08/27/2018 3:27pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
dosar de pensie
Scris de: costel la data: 08/27/2018 3:27pm
Gen: M
Data nasterii: iunie 1953
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei situatii:
am lucrat cu contract de munca pana in anul 2015
incepand din anul 2016 am renuntat la contractul de munca ai am ales sa fiu pfa,
pentru acesta calitate, de la data de 01.01.2016 am achitat CAS
intrebarea mea este urmatoarea - la dosarul de pensie ce act doveditor ar trebui sa anexez pentru a dovedi atat stagiul de cotizare (e adevarat ca am ales procentul partial si nu cota intreaga de CAS) cat sumele achitate in vederea determinarii punctului de pensie
precizez ca in contul creat de mine pe site-ul CNPP, am putut vedea pana in iunie 2018 sumele achitate in 2016 si 2017 dar surpriza a venit in iulie 2018, data de la care CNPP a scos din evidentele sale, atat anul 2016 cat si anul 2017
am cerut explicatii in scris la CNPP, acestea intarzie sa vina dar eu doresc sa depun dosarul de pensie pentru ca am conditii de pensie pentru limita de varsta
multumesc
Re: dosar de pensie
Scris de: la pensie la data: 08/29/2018 9:37am
Persoanele fizice autorizate sunt asigurate social prin “Declaratie individuala de asigurare “care se depune la Casa de pensii teritoriale de care apartine locul activitatii.
In acest caz la dosarul de pensie nu trebuie sa mai depuneti un alt act de dovedire a stagiului de cotizare.
Pentru ca declaratia individuala sa fie recunoscuta de catre Casa de pensii trebuie sa indepliniti conditiile privind activitatea si venitul minim stabilit prin declaratia individuala de asigurare. Casa de pensii are caile necesare sa verifice indeplinirea conditiilor stabilite prin declaratia individuala de asigurare si in cazul cand acestea nu mai sunt indeplinite poate declara unilateral incetarea declaratiei.
Noi va sfatuim sa mergeti direct la ghiseul Casei de pensii si sa cereti lamuriri pentruca explicatiile in scris pot sa intarzie din cauza birocratiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1