Subiect "Pensie Anticipata&contract de asigurare sociala" Deschis de Gabita la data: 09/24/2018 10:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie Anticipata&contract de asigurare sociala
Scris de: Gabita la data: 09/24/2018 10:59am
Gen:F
Data nasterii:Sep 1963
Am inceput sa platesc de anul trecut "contract de asigurare sociala" pentru a-mi competa anii pentru pensie anticipata partial.
Mi s-a spus de la casa de pensii ca exista doua feluri de "contract de asigurare sociala": una prin care este recunoscuta la Pensia Anticipata Partial si alta ... in care nu este recunoscuta la Pensia Anticipata Partial! Si se foloseste numai la pensia de varsta! Va rog puteti sa-mi explicati?
Re: Pensie Anticipata&contract de asigurare sociala
Scris de: la pensie la data: 09/25/2018 3:11am
Completarea stagiului de cotizare poate fi facut prin :
a)- Incheierea unui contract de asigurare sociala cu casa de pensii conform prevederilor legii 186/2016 pe o perioada TRECUTA, daca in acea perioada nu s-a beneficiat de stagiu de cotizare. Acesta este posibil pana in 31 decembrie 2018. In cadrul acestui contract se asigura o suma minima egala cu salariul minim pe economie din acea luna si se plateste o contributie de asigurari sociale in vigoare in acea luna.
b)- Incheierea unui contract de asigurare sociala cu casa de pensii conform prevederilor legi pensiilor 263/2010 pentru o perioada VIITOARE.
In privinta recunoasterii stagiilor de cotizare obtinute prin cele doua tipuri de contracte ne amintim ca am mai avut o discutie cu dv pe aceasta tema si v-ati suparat pe noi ca v-am atras atentia in aceasta problema.
Ceea ce cunoastem noi este ca functionarii de la Casa de pensii nu recunosc, pentru pensiile anticipata si anticipata partiala, a stagiile de cotizare obtinute prin contractul de cotizare precizat de noi la litera a) dupa o interpretare proprie, a prevederilor legii 186/2016 si a actelor normative care au prelungit valabilitatea acestei legi.
Din datele prezentate de dv presupunem ca aveti un contract de asigurare de tip b si in acest caz nu se mai pune la indoiala luarea in calcul a a cestui stagiu, insa si in acest caz va sfatuim sa cereti explicatii la Casa de pensii.
In cazul dv va mai semnalam ca este in discutie publica o noua lege a pensiilor care se prevede a intra in vigoare incepand cu 01 septembrie 2021 ale caror prevederi le cunoastem cu precizie numai dupa promulgare.
In proiectul legii noi a pensiilor nu sunt modificari fata de actuala lege a pensiilor care sa modifice raspunsurile date de noi la intrebarile puse de dv pana in prezent.
Re: Pensie Anticipata&contract de asigurare sociala
Scris de: Gabita la data: 09/25/2018 5:01am
Multumesc mult pentru raspuns! De fapt, de la dumneavoastra am inteles pentru prima data, ca s-ar putea ca acest contract de asigurare sociala, sa nu se ia in calcul la pensia anticipata.
Am incercat sa ma interesez la casa de pensii, dar se pare ca personalul de la ghiseu, este instruit mai mult sa dezinformeze, decat sa informeze. Sau poate gresesc, poate este total neinstruit. Nu conteaza ce intrebi, ei au niste raspunsuri standard, care chiar nu se potrivesc cu intrebarea.
Multumesc inca o data!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1